Actualitate

UE in corzi: Dupa Germania si Ungaria sfideaza o decizie a Curtii Europene de Justitie

In doar doua zile s-a implinit profetia lui George Soros si anume ca bresa creata in UE de refuzul Germaniei de a recunoaste o decizie a Curtii Europene de Justitie de la Luxemburg va fi largita de alte state care ii vor urma exemplul, ceea ce ar putea semnifica distrugerea uniunii.

UE, in corzi: Dupa Germania, si Ungaria sfideaza o decizie a Curtii Europene de Justitie

”Dacă instanța germană poate pune la îndoială deciziile Curții Europene de Justiție, atunci și alte țări pot urma exemplul acesteia? Ungaria și Polonia pot decide dacă respectă legislația europeană sau propriile instanțe – a căror legitimitate a fost pusă la îndoială de UE?” afirma Soros, într-un interviu pentru presa germană.

Și azi a venit răspunsul: Guvernul ungar a anunțat oficial că nu acceptă sentinţa pronunţată de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul în Luxembourg, privind zonele de tranzit şi examinează dacă funcţionarea acestora este în conflict cu Constituţia Ungariei. Anunțul a fost făcut azi, conform agenției Hirado.hu, de György Bakondi, consilierul-şef pentru securitate internă al prim-ministrului ungar, pe canalul de ştiri M1 al televiziunii publice ungare.

György Bakondi a subliniat că zona de tranzit este un element de control al frontierei, care funcţionează bine. Demontarea ei ar reduce efectul descurajant al gardului construit de-a lungul frontierei şi chiar ar provoca o situaţie similară crizei privind imigranţii din 2015.

Potrivit lui György Bakondi, odată cu ridicarea restricţiilor de părăsire a locuinţelor, se poate constata o intensificare semnificativă pe principalele rute de migraţie. Iar dacă Turcia îşi redeschide graniţele pentru imigranţi, numărul de persoane de pe ruta balcanică ar putea creşte în continuare, iar la graniţa greco-turcă se pot isca confruntări serioase, a explicat specialistul.

În prezent, imigranţii reprezintă o ameninţare nu doar pentru securitatea internă, ci şi pentru sănătatea publică, deoarece nu se ştie câte dintre cele 130 000 de persoane de pe ruta balcanică au fost infectate cu coronavirus, a adăugat Bakondi.

Consilierul-şef pentru securitate internă al prim-ministrului ungar a menţionat, de asemenea, că ţările europene sunt preocupate în prezent de combaterea epidemiei de coronavirus şi de provocările economice în urma pandemiei. Din acest motiv, sosirea în masă a imigranţilor şi încărcarea sistemului de asistenţă medicală nu sunt de dorit, a precizat acesta. (B.I.)


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.