Sanatate

Ultima Ora: Cătălin Denciu, medicul-erou de la Neamţ, umilit de statul român. Prima reacţie a soţiei sale?!

Medicul care şi-a riscat viaţa pentru a salva pacienţi este forţat să stea în concediu fără plată din cauza legislaţiei care nu-i permite prelungirea concediului medical.
Cătălin Denciu

Cătălin Denciu, umilit de statul român.

Problema prezentată este pentru toţi marii arşi. Este păcat că prin prezentarea deficienţelor legislative, forurile de decizie nu pot găsi o soluţie legală pentru aceşti pacienţi. Noi am înţeles că este un viciu de sistem, dar care poate fi remediat.

De aceea am fost de acord să fie dat exemplu cazul soţului meu, pentru a se înţelege încă o dată că este o scăpare a sistemului si pentru ca alţi pacienţi să nu mai întâmpine această problemă. Nu este o problemă de ordin material, ci o problemă de a-ţi putea continua recuperarea şi îngrijirile necesare în condiţii optime”, a transmis pentru News.ro soţia medicului Cătălin Denciu.

Cătălin Denciu, care a suferit arsuri grave încercând să-şi salveze pacienţii în timpul incendiului care a afectat secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, a fost premiat de OMS pentru activitate, sacrificiu şi pentru exemplul personal. Cătălin Denciu a afirmat că primeşte premiul în numele personalului medical din România şi din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă în numele tuturor pacienţilor COVID care au cunoscut suferinţele bolii şi în numele famililor personalului medical.

Medicul erou de la Piatra Neamţ, care a sărit în foc pentru a ajuta alţi oameni să trăiască, este umilit de Ministerul Sănătăţii la întoarcerea în ţară şi, în ciuda faptului că a suferit arsuri grave şi se află în continuare în proceduri de recuperare, va rămâne fără concediul medical.

Cătălin Denciu nu îşi mai poate continua concediul medical pentru că Ministerul Sănătăţii nu îi permite acest lucru, din cauza unui vid legislativ.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.