luni 24 septembrie 2018 8:43 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / ULTIMA ORA. TRUMP lasa COREEA de NORD fara PETROL! Directiva de la Casa Alba pentru CHINA
Adpres Market

ULTIMA ORA. TRUMP lasa COREEA de NORD fara PETROL! Directiva de la Casa Alba pentru CHINA

AdpresFM - Radio Online Stations  

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut omologului său chinez Xi Jinping să oprească aprovizionarea cu petrol a Coreei de Nord, după recentul test balistic efectuat de către regimul de la Phenian.

Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii. Serviciile de informaţii sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord.

 „Preşedintele Trump l-a sunat pe preşedintele chinez Xi în această dimineaţă şi i-a spus că am ajuns în punctul în care China trebuie să oprească livrarea de petrol către Coreea de Nord. Multe ţări au făcut sacrificii economice şi politice majore prin întreruperea legăturilor cu Coreea de Nord. Au făcut asta cu scopul păcii şi securităţii (în lume). Facem apel la preşedintele Xi să ia poziţie. Credem că are şansa de a face ceea ce trebuie în beneficiul tuturor ţărilor. China trebuie să demonstreze abilităţi de lider şi să acţioneze. China poate face acest lucru pe cont propriu sau putem lua situaţia petrolului în mâinile noastre. Avem nevoie ca statul chinez să facă mai mult. A fi un pas esenţial în efortul mondial de a opri acest paria internaţional”, a precizat Nikki Haley.

Ambasadorul SUA la ONU susţine că petrolul este motorul programului nuclear nord-coreean. Nikki Haley a amintit faptul că regimul de la Phenian a venit la masa negocierilor, în 2003, la puţin timp după ce China a întrerupt livrările de petrol.

China a anunţat că va reduce transporturile de produse petroliere rafinate către Coreea de Nord

În luna septembrie, China a anunţat că va reduce transporturile de produse petroliere rafinate către Coreea de Nord la două milioane de barili pe an. În 2016, China a trimis 6.000 de barili de produse petroliere pe zi în Coreea de Nord, asigurând necesarul pentru sectoarele de agricultură, transporturi şi cel militar, potrivit Administraţiei americane pentru Energie.

Sursa:evz.ro

Post-ul ULTIMA ORA. TRUMP lasa COREEA de NORD fara PETROL! Directiva de la Casa Alba pentru CHINA apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com