Actualitate

Un alt coșmar (politic) al lui Dragnea

La sfârșitul acestei săptămâni vom ști dacă românii vor da sau nu o palmă usturătoare arogantei guvernări PSD-ALDE. Sondajele de opinie, reale, nu cele umflate cu pompa de aplaudacii PSD, plătiți cu sume fabuloase, arată un avans electoral ușor al PNL. Războiul electoral se duce pe viață și pe moarte în contextul în care PSD, aflat la butoanele României, are, practic, un buget nelimitat pentru această competiție electorală.

Principalul partid de opoziție, PNL, a reușit prin cooptarea unui vector de imagine extrem de credibil, jurnalistul Rareș Bogdan, să se repoziționeze rapid și să recâștige semnificativ încrederea electoratului. O uriașă bilă alba merită și liderul Ludovic Orban, cel care a reușit să readucă în matca firească un partid care se afla la remorca baronilor PSD. Contestat puternic, jignit într-un mod incalificabil, de dimineața până seară, la televiziunile de casă ale PSD, Ludovic Orban a reușit, uneori cu mână forte, să mențină într-o direcție corectă un partid plin, din păcate, de lideri de filială și nu numai care au ales, în prea multe campanii, să joace la două capete!

Ludovic Orban este un liberal autentic, cu un mesaj și o poziție fățișă anti-PSD, care a pus, vezi renunțarea la candidatura la Primăria Capitalei, interesele partidului mai presus de obsesia de a obține o funcție importantă. Tentativele disperate de a-l ataca, cu scopul izolării/schimbării sale din fruntea PNL, sunt explicabile mai ales că Orban respinge categoric orice colaborare cu PSD. Și, în context, Orban trebuie să plece, în opinia PSD, din fruntea liberalilor și în locul său trebuie pusă, obligatoriu, o unealtă care să facă jocurile PSD!

În mod cert, Ludovic Orban a făcut și greșeli.Nu puține! Când conduci un partid de anvergura PNL acestea sunt inerente! Însă, a reușit, așa cum am spus, să redea PNL un traseu politic, așa cum este normal, diferit de cel al PSD. Mesajele sale, în această direcție, au fost tranșante și orice tentative de rebeliune/ pactizare cu PSD, vezi cazul Daniel Zamfir, au fost curmate din fașă.

Susținerea necondiționată a președintelui Iohannis este o altă dovadă a capacității lui Orban de a fi alături de aliați.Iar Iohannis nu ar putea câștiga încă un mandat de președinte fără sprijinul electoral al PNL. Ba mai mult, fără sprijinul PNL, referendumul din 26 mai nu ar fi avut nici o șansă. Iar liberalii s-au dovedit, și în acest caz, un partener de nădejde, chiar dacă Iohannis nu le-a oferit, la rândul său, o susținere pe măsură!

Indiferent de scorul obținut la europarlamentare, Ludovic Orban și-a condus, cu demnitate, oștile politice într-un război infernal. Să lupți cu un PSD, aflat la butoanele Puterii, este un demers sinucigaș. Un lucru este, însă, cert. Cât timp Orban va fi atacat furibund de pesediști înseamnă că este pe drumul cel bun. Drumul recredibilizării PNL și al României! “Sică Mandolină”, cum este ironizat de adversarii politici, va cânta melodia trimiterii PSD în băncile incomode ale Opoziției! Poate a venit vremea ca românii să voteze, în sfârșit, pentru viitorul unei țări demne nu pentru o gașcă politică iresponsabilă. Pentru că, ne convine sau, singura alternativă reală la PSD, este PNL! Alianța USR-PLUS 2020 este cel mult o glumă bună! Important este, însă, și votul obținut de Pro România, căreia îi doresc să obțină un scor cu două cifre în față! Pentru că Orban și, partial, Ponta reprezintă coșmarurile lui Dragnea!

P.S. Și pentru a evita, orice fel de “răutăcisme”, cotidianul online Cronica Română nu are vreun contract electoral cu PNL, însă are un „contract” cu respectul/informarea corectă a cetățenilor!

Iulian Badea

Articolul Un alt coșmar (politic) al lui Dragnea apare prima dată în Cronica Romana.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.