Actualitate

‘Un colind, un dar pentru sufletul tău’

Peste 300 de tineri artişti din trei judeţe au participat la cea de-a XI-a ediţie a proiectul cultural-misionar „Un colind, un dar pentru sufletul tău”, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al eparhiei.

Potrivit sursei citate, evenimentul s-a petrecut în parohia Nămoloasa Sat, judeţul Galaţi, şi a reunit pe scena Căminul Cultural din localitate zece grupuri de copii şi tineri din judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea, preoţii din parohiile aparţinătoare, profesori de religie, învăţători şi alte cadre didactice implicate în instruirea tinerilor, precum şi numeroşi credincioşi.

„Colindele tradiţionale româneşti şi cântecele patriotice au răsunat cu bucurie şi emoţie din glasurile curate a peste 300 de tineri participanţi la această ediţie aniversară. Într-o atmosferă de sărbătoare, tinerii colindători îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc au reuşit să aducă credincioşilor din această localitate situată pe malul drept al râului Siret, prin cânt şi poezie, frumuseţea sărbătorilor de iarnă şi, totodată, întreaga activitate să fie dedicată satului românesc omagiat în acest an în Patriarhia Română”, se mai arată în comunicat.

Prin grija membrilor Consiliului parohial şi cu sprijinul mai multor sponsori, toţi participanţii la eveniment au primit, din partea organizatorilor, diplome şi daruri.

Manifestarea cultural-artistică de la Parohia Nămoloasa Sat face parte din seria programelor organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru perioada sfintelor sărbători ale Naşterii Domnului.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.