Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Social Media

Un impresionant ceremonial, cu ocazia Paştelui Catolic, la Miercurea Ciuc

Un impresionant ceremonial de sfinţire a bucatelor cu ocazia Paştelui Catolic s-a desfăşurat duminică dimineaţă la Miercurea Ciuc, în condiții speciale. La eveniment a participat un număr mare de oameni, care au respectat cu strictețe restricţiile impuse de pandemia de coronavirus.

Dacă în alţi ani ceremonialul se desfăşura doar pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, autorităţile au decis, în acest an, să extindă zona, pentru păstrarea distanţei fizice. A fost blocată circulaţia pe două bulevarde din centrul oraşului, iar oamenii, purtând coşuri în care se aflau bucate de Paşti, s-au aşezat în ordine într-o zonă în formă de cruce.

Organizatorii au împărţit măşti de protecţie celor care nu aveau şi s-au asigurat că se păstrează distanţa fizică. De asemenea, pentru a reduce numărul de participanţi, îndemnul a fost să participe la ritual un singur membru al familiei.

Se aştepta participarea a 2.000 de persoane, dar numărul a fost de aproximativ 3.500, transmite Agerpres.

A fost impresionant, frumos, civilizat, iar creștinii catolici maghiari au trăit bucuria de a se revedea după un an în care au stat mai mult în casă. Teama de dezordine s-a dovedit fără temei fiindcă nimeni nu a încălcat regulile impuse de pandemie , iar sfănta sărbătoare de Paști, cu sfințirea rituală a bucatelor a fost cu adevărat cea a Învierii.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.