duminică 23 septembrie 2018 10:52 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Un jurnalist independent, venit din Siria, demontează scenariul SUA | Rebelii moderați au DISPĂRUT. Americanii și Arabia Saudită i-au distrus intenționat. Așa au apărut ISIS și Frontul Al-Nusra
Adpres Market
isis-1-e1441982968359

Un jurnalist independent, venit din Siria, demontează scenariul SUA | Rebelii moderați au DISPĂRUT. Americanii și Arabia Saudită i-au distrus intenționat. Așa au apărut ISIS și Frontul Al-Nusra

AdpresFM - Radio Online Stations  
isis 1De când a început criza din Siria, Occidentul și în principal, Statele Unite ale Americii, au anunțat că susțin rebelii moderați sau mai bine spus „Armata liberă a Siriei”.
De ceva vreme, însă, nu s-a mai auzit nimic despre acești rebeli moderați, toată atenția lumii fiind concentrată pe Statul Islamic și pe Frontul Al-Nusra, afiliat Al-Qaeda.
Recent, odată cu bombardamentele rusești din Siria, s-au auzit critici la adresa Moscovei, acuzată că i-ar fi bombardat pe „rebelii moderați” care se opun lui Bashar al-Assad.
Un jurnalist albanez, care a petrecut luni de zile pe teren, în timpul războiului sirian, are însă alte păreri. Vedat Vudi Xhymshiti este un ziarist independent, care a colaborat cu publicații prestigioase din lume, precum USA Today, Der Spiegel, The Guardian, The New York timies, Le Monde, Bloomberg, etc. Acesta afirmă că rebelii sirieni moderați au dispărut încă din 2013, din cauza faptului că SUA și aliații săi Saudiți nu au putut să-i controleze.
„Ca să fie clar, adevărații rebeli moderați, Armata Liberă a Siriei, a încetat să mai existe încă de la mijlocul lui 2013. Asta s-a întâmplat pentru că SUA și aliații săi, saudiții, i-au prăbușit intenționat, pentru că nu puteau să-i controleze. De-asta a apărut Frontul Al-Nusra și i s-a dat putere Statului Islamic”, a scris el.
Acesta mai spune că ISIS a apărut ca o formațiune sectară, în Irak, pentru a-i contracara pe șiiții care-l susțineau pe Al-Maliqi( fost prim-ministru, timp de 8 ani al Irak-ului -n.r.).
„ISIS a fost finanțată de la început de Arabia Saudită, vechii aliați ai Americii, în timp ce Al-Maliqi avea legături puternice cu Iranul, care i-a ajutat pe americani să scape de Saddam. Saddam a fost executat din ordinul SUA prin intermediul unei curți irakiene. Este vorba de război sectar clasic, dar cu alte mijloace dar și dorința corporațiilor americane de a controla „aurul negru” din zonă” „, a mai scris el pe o rețea de socializare.
Astăzi, Vedat Xhymshiti trăiește la Londra.
Pentru a vizualiza un reportaj din Siria al lui Vedat Xhymshiti, faceți click AICI.

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com