Actualitate

Un maghiar propus să apere dreptatea cetățenilor

Avocatul Peter Eckstein-Kovacs este propunerea opoziției, susținută și de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România pentru funcția de Avocat al Poporului, pe fondul expirării, la 6 mai 2019, a mandatului deținut de Victor Ciorbea.

Mandatul Avocatului Poporului este de cinci ani, cu drept de a fi înnoit o dată, Victor Ciorbea fiind ales în 2014, putând a mai avea dreptul teoretic la o prelungire.

Parlamentul României numește Avocatul Poporului într-o ședință comună a celor două Camere ale sale.

Opoziția parlamentară – respectiv Partidul Național Liberal, Uniunea Salvați România și Partidul Mișcarea Populară –  s-a pus de acord, în 28 mai 2019, asupra susținerii lui Peter Eckstein-Kovacs, absolvent de Drept, avocat, de mai multe ori senator și deputat și, pentru o perioadă, consilier prezidențial pe probleme de minorități, în mandatul președintelui Traian Băsescu.

Peter Eckstein-Kovacs s-a făcut remarcat, în iunie 2018, și a câștigat simpatia multor români și maghiari, atunci când a demonstrat împotriva încercărilor de modificare a Codurilor (penal, de procedură penală). Tot atunci, la Cluj-Napoca, a anunțat că demisionează din UDMR, partidul-uniune culturală căruia i-a fost membru fondator, în semn de protest față de susținerea acordată conducerii Partidului Social Democrat în acțiunile împotriva Justiției.

Cu acea ocazie, Peter Eckstein-Kovacs a dat glas nemulțumirii multor maghiari, afirmând: „cârdășia cu PSD este un lucru inacceptabil”.

Ileana Kiss

Foto: someseanul.ro


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.