Actualitate

Un model demn de urmat: „Filosofia mea de viaţă este că nu trebuie să le arăţi altora că ai probleme.

Un model demn de urmat: „Filosofia mea de viaţă este că nu trebuie să le arăţi altora că ai probleme.

MAGDALENA IURESCU, tânăra nevăzătoare în vârstă de 27 de ani, a devenit prima femeie şi cea mai tânără concurentă care a câştigat marele premiu al emisiunii Castiga Romania – în acest sezon, pe lângă premiul de 15700 de lei, acumulat în cele 10 ediții.

Născută în comuna Bilca, județul Suceava, Magda a absolvit ca şefă de promoţie două facultăţi, are un master şi un doctorat în gramatica limbii române. Ne-a uimit pe toți cu ceea ce știe despre ţara noastră, dar şi prin logica de care a dat dovadă și strategia în alegerea județelor, orientându-se doar cu ajutorul memoriei și a unei hărți în relief.

Lipsa vederii nu a împiedicat-o să fie o tânără normală, care iubeşte să înoate, să meargă pe bicicletă şi spune că dacă ar fi văzut, ar fi ales să devină arhitect. Tânăra a explicat ce a făcut-o să se înscrie în concursul de cultură generală: „Filosofia mea de viaţă este că nu trebuie să le arăţi altora că ai probleme.

Trebuie să te compoţi ca un om normal, cu defecte şi calităţi. Am venit la «Câştigă România!» pentru că iubesc acest concurs de cultură generală. Se consideră puţin sociabilă, însă această percepţie vine mai mult din felul ei foarte pragmatic, foarte tranşant în care „da” înseamnă da şi „nu” înseamnă nu, fără a lăsa loc de interpretare.

„Cel mai mult îmi doresc să am un loc de muncă, să mă pot descurca singură, să am o casă, pentru că sunt conştientă că părinţii nu sunt veşnici. Pentru ce au făcut atâtea sacrificii, pentru ce au investit în mine, pentru ce am învăţat atâta, dacă, la final, nu pot să îmi câştig singură o bucată de pâine”, s-a întrebat tânăra.

Realizările Magdei sunt pentru Olimpia, mama ei, cea mai mare răsplată. Sunt dovada că adevărata „vedere“ nu ţine de ochi, ci de suflet, minte şi voinţă. „Încă de când eram mică, mama mi-a fost cel mai mare sprijin. Îmi citea şi mă învăţa poezii, iar de la 6 ani m-a învăţat tabla înmulţirii, chiar dacă încă nu mergeam la şcoală.

Ea m-a susţinut şi în perioada facultăţii. Mergea cu mine, îmi citea cursurile şi bibliografia pentru examene, ca să le pot înregistra, mai ales că materiale de specialitate nu prea se găsesc la Asociaţia Nevăzătorilor. Cred că pentru dezvoltarea frumoasă a unui copil cea mai importantă este influenţa părinţilor“, a declarat Magdalena Iurescu.

Cu toate aceasta, Magda rămâne o fire modestă: „Nu m-am gândit câte ediţii voi câştiga, ci doar să răspund bine la întrebari. Nu îmi propun ţeluri mari, dar îmi place ca ceea ce fac să fac bine, cu răspundere“.-Sursa: Castiga Romania

Daca va plac articolele noastre va rugam frumos sa nu uitati sa va abonati cu un LIKE la pagina de facebook! Sarbatori Fericitate cu drag echipa <3


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.