Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Sport

Un nivel ridicat de activitate fizică

Bărbaţii care se menţin activi îşi pot înjumătăţi riscul de cancer de prostată, sugerează un studiu citat joi de Press Association.

Cercetătorii susţin că exerciţiile fizice – printre care se numără şi grădinăritul sau mersul pe jos – au un efect de protecţie ”mai important” decât se credea anterior.

O echipă finanţată de Fondul Mondial pentru Cercetări asupra Cancerului (World Cancer Research Fund – WCRF) şi Cancer Research UK a utilizat o metodă robustă de măsurare a activităţii fizice în rândul a 79.148 de bărbaţi cu cancer de prostată şi 61.106 care nu au fost diagnosticaţi cu această afecţiune.

Cercetătorii s-au bazat cu precădere pe analiza variaţiilor din secvenţa ADN, asociate activităţii fizice, mai degrabă decât pe nivelul de mişcare autoraportat de subiecţi.

Studiul, la care au participat în principal bărbaţi cu vârste de peste 50 de ani, a descoperit că subiecţii cu cel mai mare nivel de activitate fizică prezentau o reducere cu 51% a riscului de cancer de prostată în comparaţie cu cei mai puţin activi.

”Cu cât nivelul de activitate e mai mare, cu atât este mai bine, sugerează concluziile noastre”, a declarat doctor Sarah Lewis, lector principal în epidemiologie genetică la Bristol Medical School. ”Am recomanda ca bărbaţii să fie cât mai activi fizic. Dovezile noastră sugerează că a fi activ este benefic în ceea ce priveşte riscul de cancer de prostată. Însă nu este necesar să fie o activitate viguroasă sau să se practice sporturi de echipă; e suficient să se mişte corpul”, a precizat autoarea principală a cercetării care a dat în acest sens exemple precum grădinăritul, mersul pe jos sau ”alte activităţi ce pot fi incluse în rutina zilnică”.

”Acest studiu este cel mai mare de acest tip care utilizează o metodă relativ nouă ce completează cercetările observaţionale actuale pentru a determina cauzele cancerului de prostată. El sugerează că ar putea exista un efect mai important al activităţii fizice asupra cancerului de prostată decât s-a crezut anterior”, a adăugat Lewis.

În Marea Britanie, în medie, aproximativ unul din şase bărbaţi va fi diagnosticat cu cancer de prostată, notează Press Association.

Potrivit WCRF, acest risc ar putea scădea la 1 din 12 în cazul bărbaţilor care au un nivel ridicat de activitate fizică.

”Acest nou studiu a analizat efectul a 22 de factori de risc asupra cancerului de prostată, însă rezultatele legate de activitatea fizică au fost cele mai izbitoare”, a declarat doctor Anna Diaz Font din cadrul WCRF.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.