Actualitate

Un virusolog german vorbește despre probabilitatea de a te infecta atunci când ești în public (VIDEO)

Potrivit unui studiu efectuat în localitatea Heinsberg, epicentrul epidemiei de COVID-19 din Germania, probabilitatea de a te infecta atunci când ești în public este foarte redusă, deoarece coronavirusul nu rezistă decât extrem de puţin pe suprafeţe.

Virusologul german de top Hendrik Streeck spune că sunt şanse extrem de mici ca cineva să se infecteze cu coronavirus atunci când merge la cumpărături, la coafor sau la restaurante. Acesta contrazice una din teoriile pe care oamenii le-au tot auzit în ultima perioadă şi anume că acest virus ar rezista pe suprafeţe.

Profesor de virusologie şi director al Insistutului de Virusologie şi Cercetare HIV al Universităţii din Bonn, Streeck a făcut un studiu în localitatea Heinsberg, epicentrul epidemiei de COVID-19 din Germania. Oraşul are cam un sfert de million de locuitori, 1.400 de cazuri confirmate şi 46 de morţi din cauza coronavirusului.

„Am luat mostre de pe clanţe, telefoane şi toalete.”

„Nu există niciun risc semnificativ să te infectezi atunci când mergi la cumpărături. Am luat mostre de pe clanţe, telefoane şi toalete şi nu am reuşit să cultivăm virusul în laborator, pe baza acestor probe.“, a declarat virusologul.

De asemenea, expertul german a explicat şi cum poate se poate contracta COVID-19: „E nevoie ca o persoană infectată să tuşeaşcă pe mână, să atingă imediat o clanţă şi tot imediat o a doua persoană să atingă acea clanţă şi apoi faţa.“, susţine el.

Pe de altă parte, un alt virusolog german, Christian Drosten, a venit cu precizări similare. Într-un interviu despre coronavirus, acesta a declarat că virusul se usucă rapid şi singurul mod prin care poate fi contactat e să se inhaleze pur şi simplu secreţii care conţin COVID-19, scrie Mediafax.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.