vineri 21 septembrie 2018 6:55 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Buzz / Uniunea Europeana obliga pe toti romanii sa-si faca buletine cu CIP si date biometrice!
Adpres Market

Uniunea Europeana obliga pe toti romanii sa-si faca buletine cu CIP si date biometrice!

AdpresFM - Radio Online Stations  

Comisia Europeană propune obligativitatea introducerii datelor biometrice pe cărţile de identitate din Uniunea Europeană.

Soluţia vine pentru a combate folosirea documentelor false de către infractori şi de terorişti, în contextul în care România este pe primul loc în clasamentul falsificărilor, potrivit Mediafax.

„Comisia Europeană propune îmbunătăţirea elementelor de securitate ale cărţilor de identitate ale cetăţenilor UE (…). În contextul în care aproximativ 80 de milioane de europeni nu au cărţi de identitate care să poată fi scanate deoarece nu au elemente biometrice de identificare, obiectivul este blocarea utilizării documentelor false de către terorişti şi infractori de drept comun care vor să ajungă din state extracomunitare în spaţiul UE”, anunţă Comisia Europeană.

Printre măsurile propuse de Comisia Europeană se numără adoptarea unor standarde comune de securitate la nivel comunitar şi „obligativitatea transpunerii datelor biometrice pe cardurile de identitate”, adică a amprentelor şi imaginilor faciale.

„SECURITATEA A FOST UNA DINTRE PRIORITĂŢILE ACTUALEI COMISII EUROPENE ÎNCĂ DIN PRIMA ZI. CONTINUĂM SĂ SUSŢINEM EFORTURILE STATELOR MEMBRE DE A PROTEJA MAI BINE CETĂŢENII ŞI DE A LE GARANTA DREPTURILE. ASTĂZI, INTENSIFICĂM ACŢIUNILE PENTRU A-I LIPSI PE INFRACTORII DE DREPT COMUN ŞI PE TERORIŞTI DE INSTRUMENTELE ŞI RESURSELE DE CARE AU NEVOIE PENTRU A COMITE DELICTELE, RESPECTÂND ANGAJAMENTUL ÎN SENSUL UNEI UNIUNI EUROPENE CARE SĂ OFERE PROTECŢIE”, A DECLARAT FRANS TIMMERMANS, PRIM-VICEPREŞEDINTELE COMISIEI EUROPENE.

Date furnizate de Agenţia UE pentru protecţia frontierelor (Frontex) arată că România ocupă primul loc la capitolul documente de identitate falsificate, potrivit site-ului agenţiei ANSA. Pe locurile următoare se situează Italia şi Grecia.

Sursa

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com