Actualitate

USR a anunțat rezultatul alegerilor din Noua Zeelandă cu 12 ore înaintea datelor oficiale

Deputatul Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei electorale a lui Dan Barna, a publicat pe pagina sa de Facebook rezultatele reieșite dintr-o numărătoare paralelă, realizată de USR, a voturilor din Noua Zeelandă. Acolo, ora transmiterii acestei știri, primul tur al alegerilor prezidențiale s-a încheiat.

Potrivit lui Drulă, Dan Barna s-ar clasa pe primul loc, cu 47,6%, iar Iohannis pe locul al doilea, cu 27,2%. Aceștia sunt urmați de Viorica Dăncilă și Mircea Diaconu.

Postarea lui Cătălin Drulă:

Primele rezultate ne-au venit din Auckland, Noua Zeelandă.

Barna – 47,6%
Iohannis – 27,2%
Dăncilă – 5,2%
Diaconu – 4,2%

Votul s-a închis acolo. Rezultatele provin din numărătoarea paralelă USR PLUS.”

Procesul electoral s-a încheiat în secţia deschisă în Auckland, Noua Zeelandă, 191 de români votând preşedintele României, timp de trei zile, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Secţia din Auckland a fost prima deschisă în diaspora, vineri, la 1:00, ora României şi a fost închisă duminică, la 10:00, ora României – ora locală 21:00.

Potrivit platformei Biroului Electoral Central, 191 de români au votat la Auckland.

Anul acesta, românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a alege preşedintele României la urne, în 835 de secţii de votare.

Editor web: Liviu Cojan


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.