Sanatate

Vaccinul revoluţionar care va salva milioane de vieţi. Este considerat „descoperirea deceniului”

 

Nikolai Petrovsky, un om de știință al Universității Flinders din Australia, a afirmat recent că împreună cu echipa de cercetători pe care o conduce a conceput un vaccin pentru a preveni neurodegenerarea asociată bolii Alzheimer, potrivit  transparentnews.ro

Noul vaccin va fi, potrivit oamenilor de ştiinţă, „descoperirea deceniului” şi va fi aplicat în curând pentru studii umane.

Vaccinul este creat pentru a produce anticorpi care împiedică și elimină proteinele amiloid și tau din creier, a căror acumulare se crede a fi cauza principală a neurodegenerarii în boala Alzheimer.

Noul vaccin este de fapt o combinație de două vaccinuri. AV-1959R țintește agregările amiloide, iar AV-1980R țintește cele proteice tau.

Nikolai Petrovsky a declarat  că noul tratament poate fi atât preventiv cât și curativ.

„Este de fapt conceput să fie atât profilactic, cât și terapeutic”, a spus el.

„La modelele animale, le putem folosi pe amândăuă pentru a preveni dezvoltarea pierderii memorie, aplicând tratamentul înainte ca aceste acumulări de proteine să se creeze. Însă chiar și după apariția acestor proteine dacă se aplică tratamentul, acestea pot fi distruse”, a adăugat cercetătorul.

Acum, Petrovsky speră că testele pe oameni vor putea începe în următoarele 18 -24 luni.

„Este un moment interesant pentru a începe noul deceniu – sperăm că aceasta este descoperirea următorului deceniu, dacă îl putem face să funcționeze în procesele umane”, a spus omul de ştiinţă.

Cercetarea este condusă și finanțată de Institutul de Medicină Moleculară și Universitatea din California, din SUA.

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.