Vremea

Val de praf saharian peste Romania. Anuntul ANM

România va fi afectată de un val de praf saharian, care vine dinspre nordul Africii. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, țara noastră va fi afectată de acesta atât joi, cât și vineri.

Val de praf saharian peste România. Anunțul meteorologilor

Val de praf saharian abătut peste România
Astfel, în aceste două zile țara noastră va fi măturată de acest val de praf saharian, care va afecta, de altfel, toată partea estică, centrală și de sud a întregii Europe.

Potrivit metorologilor, partea cea mai afectată a țării noastre de acest fenomen este jumătatea de nord. Totuși, nici locuitorii acestei părți a țării, dar nici cei din celelalte zone nu trebuie să își facă griji, pentru că particulele de praf care vor ajunge, efectiv, în aer sunt foarte mici și nu ne vor afecta în niciun fel sănătatea sau starea de bine.

În perioada 14 – 15 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către Europa central-estică și de sud-est, inclusiv deasupra României. Concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra acestor regiuni va fi în general redusă. Depunerile de praf, în România, vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil, în jumătatea de nord a teritoriului“, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie.

Este al doilea curent cu particule de praf din deșertul Sahara
Mai mult decât atât, acesta nu este primul val de praf saharian care se abate asupra țării noastre. Țara noastră a mai fpst „măturată” de o asemenea masă de aer, care a provenit, la fel ca și de această dată, din partea de nord a continentului african. De altfel, mai multe țări din Europa au fost afectate de același curent, care a adus pe teritoriul lor particule de praf aduse din Sahara.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.