Actualitate

Valea Prahovei începe să fie asaltată de cei care serbează Crăciunul pe rit vechi

Primii turişti moldoveni, ruşi sau ucraineni au ajuns în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor sărbători Crăciunul pe rit vechi, care este pe 7 ianuarie. 


Şeful Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat, corespondentului Mediafax, că primii turişti de peste Prut care sărbătoresc după rit vechi Crăciunul au ajuns în staţiuni. Unii au venit individual, cu maşina personală, alţii cu grupuri.

„Sunt deja sosiţi peste 200 de turişti. Şi tot mai vin. Stau 3,4 zile maxim. Luni şi marţi este Crăciunul pe rit vechi. Vin la Sinaia pentru zăpadă. Nu sunt buni schiori, dar se dau cu sania, se plimbă. Vin pe ideea de a se distra în zăpadă. Atmosfera de iarnă îi atrage”, a declarat Popa.

 Puţini hotelieri au pregătit însă oferte speciale pentru aceşti turişti, în general fiind perceput tariful standard. 

La o pensiune din Valea Doftanei, Crăciunul pe rit vechi costă 1.870 de lei pentru două persoane. Pachetul include trei nopţi de cazare, în camera dublă, mic dejun, cine festive şi foc de tabără cu degustare de caşcavea. Pentru un copil mai mare de 7 ani, pentru care se solicită cazare cu pat suplimentar, tariful este de 90 lei pe noapte. Copiii mai mici de 7 ani au gratuitate la cazare cu mic dejun, fără pat suplimentar.

Turiştii au la dispoziţie sănii, biciclete, loc de joacă pentru copii, o mică bibliotecă de cărţi, wi-fi şi multă liniste şi relaxare, departe de aglomeraţie.

Reprezentanţii unui hotel de trei stele din Sinaia, construit în 1881, au declarat că pentru Crăciunul pe rit vechi nu mai au nicio cameră disponibilă. Tariful a fost de 450 de lei, pe noapte, camera dublă, cu mic dejun inclus.

La Buşteni, o vilă este închiriată turiştilor de peste Prut cu 650 de lei, camera, pe noapte. Pensiunea are 6 camere duble, cu baie propie, tv, sufragerie, bucătărie complet echipată.

Crăciunul pentru creştinii ortodocşi de rit vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie.

Preluare realitatea.net


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.