Sanatate

Valeriu Gheorghiţă: Vom înregistra o creştere a numărului de infectări COVID-19. Valul patru va fi mult mai agresiv.

Valeriu Gheorghiţă a făcut noi precizări privind evoluţia pandemiei de coronavirus în România. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, există o tendinţă de a înregistra o creştere a numărului de infectări.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că până în prezent au fost confirmate 101 cazuri de infectări cu tulpina Delta în România. Medicul militar atrage atenţia că există o uşoară tendinţă de creştere a numărului de infectări cu covid-19 în ţara noastră.

Valeriu Gheorghiţă: „Avem o crestere a numărului de cazuri cu 38,9 la sută faţă de săptămâna precedenta”

La nivel european se constata o tendinta de crestere a infectarilor. Mare majoritate a cazurilor raportate in aceasta perioada sunt la tineri. Datele din Romania ne arata ca in saptamana 28 avem o crestere a numărului de cazuri cu 38,9 la sută faţă de săptămâna precedenta. Exista o usoara tendinta de a inregistra o crestere a numărului de cazuri.

Sunt confirmate 101 tulpini variante virale delta. Pana acum s-au efectuat 2415 secventieri si s-au identificat un procent de 75% variante virale de ingrijorare. Dintre acestea, 101 sunt variante delta. Aceasta este mai contagioasă cu 60% faţă de tulpina alfa. Vorbim de o tulpina care se raspândeşte mult mai rapid.

Datele publice din Marea Britanie ne arată ca vaccinarea cu schemă completă ne oferă o protectie de peste 90%, inclusiv pentru varianta delta. Vaccinurile sunt foarte eficiente. Vaccinarea cu schema completa reduce riscul de spitalizare şi de deces. „, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

„Am finalizat estimarea ponderii populationale cu un grad de protectie fata de boala covid-19 obţinut prin vaccinare si trecere prin boala. Sunt doua judetete si municipiul Bucuresti care au o rata de imunitate de grup de peste 60%. este vorba despre Cluj, Ilfov şi Bucuresti. În 25 de judeţe, peste 20% din persoane au un grad de imunitate. La nivel national, vorbim de o estimare de 44% rata de imunitate colectiva dobândită prin boala şi vaccinare”, a mai precizat medicul militar.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.