Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Gheorghiță: Referitor la inceputul scolilor, işi doreşte ca din septembrie să înceapă şcoala cu prezenţă fizică…

Valeriu Gheorghiţă a afirmat că, personal, îşi doreşte ca în septembrie să înceapă şcoala cu prezenţă fizică, având doi copii de vârstă şcolară. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că pentru grupa de vârstă 12-15 ani rata de acoperire vaccinală este de circa 3,5%, iar pentru 16-19 ani – de aproximativ 18%, admiţând că procentul este mic.

El arată că un motiv al reticenţei vaccinării tinerilor este legat de riscul de miocardită, explicând însă că acesta este de şase ori mai mare la tinerii care trec prin COVID-19 decât după vaccinare. Valeriu Gheorghiţă a afirmat că, personal, îşi doreşte ca în septembrie să înceapă şcoala cu prezenţă fizică, având si el doi copii de vârstă şcolară.

„Între 12-15 ani, rata de acoperire vaccinală este în jur de 3,5% şi la 16-19 ani era de circa 17-18%. Sigur că este mic (procentul celor vaccinaţi – n.r.), mizez pe faptul că mulţi sunt plecaţi împreună cu părinţii în concedii, sunt activităţile de vară, vacanţă (…) dar cred că în perioada următoare – şi acesta este mesajul nostru şi chiar astăzi am avut o discuţie cu dl Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, prin care să avem acelaşi mesaj comun, şi anume că ne dorim ca până începe şcoala ca un număr cât mai mare de părinţi, bunici să se vaccineze şi implicit să-şi protejeze copiii”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că în România au fost raportate două cazuri de miocardită la această categorie de vârstă, la doi băieţi de 17 ani, ambele cazuri având evoluţie favorabilă. Cele două cazuri au fost raportate dintr-un total de persoane vaccinate în grupa de vârstă 12-19 ani.

Valeriu Gheorghiță a argumentat că este important ca părinţii şi bunicii să fie vaccinaţi, întrucât intră în contact cu mai multe persoane decât copiii. Întrebat dacă la şcoală se va mai purta mască de protecţie, Gheorghiţă a răspuns: „Probabil că da. Fiind vorba de spaţii închise şi aglomerări de persoane, sunt elementele importante care s-au dovedit a limita riscul de infecţie în rândul celor care stau în colectivităţi închise”.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.