Sanatate

Valeriu Gheorghiță, avertisment crunt cu privire la valul patru al pandemiei: Este o problemă cât se poate de evidentă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 a vorbit luni seară despre situația actuală în România, dar și de pericolul care poate apărea în orice moment din cauza transmiterii comunitare a tulpinii Delta.

Din păcate, interesul cetățenilor pentru imunziare scade drastic, iar acest fenomen aduce cu sine riscuri iminente. Cu toate acestea, medicul face un apel către toate persoanele vulnerabile și din categorii de risc să pună stop amânării și să aleagă să se vaccineze.

Cine sunt cele mai expuse persoane în fața valului patru

Vaccinarea anti-Covid-19 în România este mult sub obiectivul stabilit initial de autorități, astfel că, până ieri, România a administrat 9,3 milioane de doze, dintre care 4,78 de milioane cu ambele doze, ţinta finală de vaccinare fiind de 16 milioane de români.

Cu toate acestea, multe persoane nevacciante se află în categoria persoanelor cu risc crescut de boală, astfel că cei cu probleme de sănătate și cu vârsta înaintată sunt cei mai expuși contactării tulpinii Delta, dar și a dezvoltării unei forme grave, ajungând în cel mai rău caz la deces.

Medicul Valeriu Gheorghiță a reamintit despre necesitatea vaccinării bătrânilor din azile, acolo unde deja s-a vaccinat un procent de 70%. Șeful CNCAV și-a exprimat optimismul cu privire la evitarea unui focar de infecție în azile, acestea fiind în fiecare val al pandemiei ținta dezvoltării unor focare de Covid.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.