Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Sanatate

Varianta Delta a coronavirusului se transmite într-un timp ”înfricoșător de scurt”

Varianta Delta (indiană) a coronavirusului se poate transmite după un contact ”înfricoșător de scurt”, de doar câteva secunde, cu o persoană bolnavă de Covid-19, potrivit experților citați de Guardian, după cum notează hotnews.ro.

Potrivit unei investigații făcute în Australia, după analizarea imaginilor înregistrate de camere de supraveghere, varianta Delta a Sars-Cov-2 s-a transmis de la o persoană infectată la una sănătoasă în doar 5-10 secunde într-un mall din Sydney, fiind consemnate cel puțin două astfel de cazuri.

Premierul statului australian New South Wales, Gladys Berijiklian a spus că transmiterea coronavirusului între două persoane care mergeau una lângă alta s-a făcut într-un timp ”înfricoșător de scurt”.

Ministrul sănătății din același stat, Brad Hazzard a descris varianta indiană drept un ”medaliat cu aur când vine vorba de sărit de la o persoană la alta”.

Jeannette Young, medicul șef din alt stat australian, Queensland, a atenționat și ea că varianta Delta se transmite prin contacte mult mai efemere decât în trecut: ”La începutul pandemiei, spuneam că un contact apropiat timp de 15 minute reprezintă o îngrijorare. Acum se pare că este o problemă și cu 5-10 secunde. Riscul este mult mai mare decât acum un an”.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.