Actualitate

Varianta lui Maduro: alegeri anticipate în Venezuela

Nicolas Maduro propune organizarea de alegeri anticipate pentru Adunarea Naţională condusă de liderul opoziţiei Juan Guaido în Venezuela.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a propus organizarea de alegeri anticipate pentru Adunarea Naţională condusă de liderul opoziţiei Juan Guaido, conform BBC.

Vorbind în faţa susţinătorilor la Caracas, Nicolas Maduro nu a stabilit o dată pentru vot, care ar urma să aibă loc în mod normal la sfârşitul lui 2020.

Adunarea Naţională şi-a pierdut puterile de când Partidul Socialist al lui Nicolas Maduro a pierdut controlul în 2016.

Guaido s-a autoproclamat preşedintele interimar legitim al Venezuelei în ianuarie susţinând că realegerea lui Maduro în 2018 nu a venit în urma unor alegeri corecte.

Vorbind la un miting care marchează un an de la începutul mandatului, Maduro a afirmat: „Haideţi să organizăm alegeri. Haideţi să avem o soluţie paşnică, electorală, democratică şi constituţională”.

Nicolas Maduro a adăugat: „Ne vom măsura puterea din punct de vedere electoral … vom organiza mai devreme alegerile pentru Adunarea Naţională”.

Mulţimi semnificative ale susţinătorilor săi au ieşit pe străzile din Caracas, mulţi purtând tricouri roşii şi bannere pe care scria „Marşul pentru Victorie”.

De asemenea, tot luni, Adunarea Constituantă Naţională – înfiinţată în 2017 de Maduro după ce partidul său a pierdut puterea în Adunarea Naţională – a decis să îşi extindă mandatul până la sfârşitul lui 2020.

Instituţia, care este compusă exclusiv din persoane loiale lui Maduro, urma să aibă un mandat de doar doi ani.

Articolul Varianta lui Maduro: alegeri anticipate în Venezuela apare prima dată în Cronica Romana.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.