Social Media

Variante interesante de păstrare a vaselor: 65 de idei în imagini!

Indiferent de cât de mare sau mică este bucătăria, în fața proprietarului întotdeauna apare problema: unde să păstreze toate vasele și ustensilele. Bucătăria înseamnă un număr infinit de lucruri: cereale, cuțite, tacâmuri, vase, condimente, legume – și toate acestea trebuie aranjate în ordine, astfel încât să fie mereu la îndemână.

Găsiți mai jos multe idei cum puteți depozita compact produsele, vasele, lucrurile și altele. Colecția selectată include:

-sisteme de sertare glisante;

-suporturi suspendate;

-construcții glisante ale dulapurilor;

-rafturi;

-și multe altele pentru păstrarea vaselor și altor ustensile de bucătărie.

Pregătiți-vă să oftați și să visați, deși am încercat să ținem cont de mărimile bucătăriilor noastre.

Păstrarea farfuriilor și nu numai!

Ne-am obișnuit deja cu toții cu dulapul deasupra lavoarului, în care deja este montat suportul pentru scurgerea farfuriilor și cănilor. Într-adevăr, e comod. Însă pentru farfuriile pe care le folosim zilnic, dar mai avem și ”platouri de sărbătoare”, pe care le puteți ascunde în sertare glisante – chiar le puteți echipa preventiv cu compartimente sau limitatoare (pentru ca vasele să nu se lovească unele de altele atunci când deschideți brusc sertarul).

În imaginea de mai jos puteți vedea o soluție interesantă de design – limitatoare pentru vase. Pentru un astfel de sertar glisant cu găuri aranjate în rânduri sunt prevăzute niște bețe rotunjite de lemn cu știft scurt la capăt (care se introduce în aceste găuri). Aranjați vasele, apoi fixați bețele-limitatoare acolo unde aveți nevoie – foarte bine gândit.

Iată încă câteva soluții interesante pentru păstrarea farfuriilor – rafturi deschise. Însă apare problema prafului și nu numai, gospodinele cu experiență știu despre stratul subțire de grăsime, care se poate crea în cazul acestui mod de depozitare.

Rafturile deschise cu vase colorate vă vor ridica dispoziția pentru toată ziua.

Folosiți dulapurile pe colț la maxim!

Dacă aveți o bucătărie pe colț, atunci probabil că ați realizat deja că spațiul din colțul propriu-zis este destul de greu de folosit. Însă rafturile glisante și sertarele pe colț cu o construcție specială vă ajută să rezolvați această problemă.

Iar aceasta este o adevărată problemă…și anume depozitarea cratițelor, deoarece mereu sunt prea multe și nu încap nicăieri (iar dacă cumpărățai mai puține, mereu nu sunt de ajuns). Noi am găsit câteva idei de păstrare a cratițelor.

Platforma glisantă este foarte comodă – o trageți, luați ce aveți nevoie și o împingeți înapoi. Un alt avantaj este că puteți face platforma de orice înalțime doriți (când proiectați mobilierul pentru bucătărie), astfel încât să fie cât cratițele și să nu rămână nefolosit spațiul de deasupra.

Să nu uităm și de tigăi!

E foarte drăguț atunci când atârnă pe perete, dar pentru o bucătărie cu design modern nu este întotdeauna opțiunea potrivită. Atunci designul sugerează să le ascundeți, de exemplu, într-un dulap pe colț… cu suporturi încorporate pentru tigăi, le-ați agățat, iar jos mai rămâne puțin loc și pentru cratițe.

Capacele…de ce nu?

Cum și unde să depozitați paharele?

Sau le așezați pe un raft sau faceți suporturi suspendate pentru pahare, pe care le fixați pe dulapuri. Le puteți cumpăra în magazine, le puteți realiza din șine, ca în imaginile de mai jos (șine obișnuite înșurubate), sau cumpărați un raft cu o structură mai complexă.

Montați rafturi înguste

Rafturile înguste sunt perfecte pentru păstrarea condimentelor și sticlelor cu uleiuri. Pentru ca obiectele să nu creeze vizual senzația de dezordine, folosiți recipiente identice, una dintre cele mai bune variante fiind borcane și sticle de aceeași mărime.

Nu uitați să adăugați elemente interioare.

Coșurile suspendate, suporturile pentru pahare și alte lucruri funcționale asigură spațiu suplimentar în dulapuri. Le găsiți în magazinele cu ustensile și le puteți folosi în bucătărie, dar și în dulapul cu haine. Vă recomandăm insistent să le acordați atenție. Le fixați de raft și iată…

Sau această variantă – adăugați rafturi suplimentare în interiorul dulapurilor.

Pentru ca cratițele și tigăile să nu stea așezate una peste alta și dumneavoastră să nu le scoateți pe toate de fiecare dată când aveți nevoie de cea mai de jos, folosiți standuri speciale sau echipați dulapurile cu rafturi suplimentare.

Utilizați la maxim spațiul dulapurilor.

Cârligele și dispozitivele fixate pe ușile dulapurilor, containerele, barele … toate acestea vă sunt de folos pentru depozitare. Priviți ideile din imaginile de mai jos.

Visul fiecărei gospodine sunt aceste dulapuri pentru păstrarea tuturor cratițelor, formelor, ulcioarelor etc.

Această metodă este și ea foarte comodă și frumoasă.

Și nu uitați de bare!

Bucătăriile funționale pot fi ușor extinse cu ajutorul barelor. Pentru ele se găsesc în vânzare o mulțime de suporturi, cârlige, borcane speciale pentru condimente și multe altele.

Sperăm că a fost interesant și informația va fi una utilă. Vom fi foarte bucuroși dacă cineva utilizează deja careva din ideile prezentate.

Mult spor!

The post Variante interesante de păstrare a vaselor: 65 de idei în imagini! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.