Actualitate

Verificări de partid. Vine scadenţa pentru măririle de salarii. Cine nu este cu PSD va fi dat afară. S-a început cu profesorii. Cine urmează?

În mai multe unităţi şcolare au început să fie distribuitem acum în preg de alegeri,  formulare în care profesorii trebuie să completeze în amănunţime fiecare rubrică. Pomenile electorale date sub forma măririlor de salarii pentru cadrele din învăţământ încep să-şi facă efectul.

Formularele șantajului politic au fost distribuite, deocamdată, în unitățile de învățământ din judeţul Neamţ şi urmează să fie distrbuite în toată ţara, potrivit reddit.com

„PSD șantajează profesorii în campanie! Am primit din mai multe surse un set de formulare pe care directorii de școli din Neamț le-au primit de la ISJ ca să le împartă profesorilor. Într-unul dintre ele, oamenii sunt întrebați ce părere au despre PSD – după ce-și dau numele, prenumele și secția de vot.

Într-altul, trebuie să spună dacă sunt membri sau simpatizanți PSD. Și la ce secție de votare sunt arondați. Ca să fie identificați până la ultimul detaliu.

Care-i șpilul? Simplu: acum se decid normele profesorilor pentru anul școlar următor. Și toată lumea știe că se decid în funcție de ce declari în formular.

În niciun sondaj de pe planeta asta nu ești chemat să-ți dai datele personale când ți se cere părerea despre un partid. Mai puțin în școlile românești – în care, legal, nu se face politică. Doar PCR-ul lui Dej și Ceaușescu mai făcea verificări de partid în școli, doar PCR mai premia profesori în funcție de apartenența de partid.

PS: Aceleași formulare le-au primit și angajații unor centre de îngrijire a bătrânilor. Pentru că PSD țintește cele mai importante și cele mai precare categorii de angajați publici – cei de care depind copiii și părinții sau bunicii noștri. Și de aceea voi face o plângere penală celor care s-au dedat la astfel de gesturi de șantaj și politizare”, a postat pe Facebook un profesor din Piatra Neamţ

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.