Actualitate

Veste foarte importanta pentru romani. Cetatenii primesc bani de la Anaf. Vezi daca esti si tu pe lista

Vestea momentului pentru romaniCetatenii primesc sume importante de bani de la Fisc, pe perioada lunii martie. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ramburseaza, in luna martie 2019, TVA in valoare de 2,609 miliarde de lei de lei, informeaza miercuri institutia.

Suma include, in ordinea vechimii, toate deconturile de TVA solutionate prin decizii de rambursare inregistrate in baza de date ANAF pana la 19 ianuarie 2019.

Deconturile cu restituire si compensare se ridica la 2,122 miliarde de lei iar deconturile cu compensare integrala la 401,3 milioane de lei. In cazul deconturilor cu compensare partiala suma este de 86,2 milioane de lei.

Pentru sumele de restituit de la Fisc, care totalizeaza 2,082 miliarde de lei, plata efectiva este realizata in doua transe de 735,7 milioane de lei si, respectiv, 1,347 miliarde de lei, arata cei de la Agerpres.

Veniturile din TVA colectate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) la bugetul de stat s-au cifrat la 6,95 miliarde de lei in luna ianuarie a acestui an, consemnand o crestere cu 23,1% fata de prima luna a anului trecut. 

Ce este rambursarea de TVA, cum se calculeaza si cand poate fi solicitata?

Rambursarea de TVA reprezinta decontarea sumelor negative de catre FISC catre cetatenii ce detin companii. Atunci cand taxa achizitiilor efectuate de catre persoana impozabila este mai mare decat valoarea taxei colectate de catre Fisc, atunci rezulta un surplus (denumit suma negativa) ce poate fi rambursat dupa ce se face o cerere de decont. 


Lasa comentariul tau...