Sport

Vestea pe care Ianis Hagi nu voia să o primească.

Disputat de marile forțe ale Europei, Ianis Hagi a primit și o veste mai puțin plăcută. Una pe care chiar nu voia să o primească. Vestea pe care Ianis Hagi nu voia să o primească. Ce au transmis scoțienii ?!

Vestea pe care Ianis Hagi nu

Concret, Federația Scoțiană de Fotbal (SFA) a decis să prelungească suspendarea tuturor întrecerilor fotbalistice din cauza crizei epidemiologice. Astfel, toate ligile, inclusiv Scottish Premiership, nu vor reveni mai devreme de 10 iunie, se arată în comunicatul emis de Federația din Scoția.

La mijlocul lunii martie, SFA a decis suspendarea competițițiilor până la noi ordine, precizând că fotbalul poate reveni cel mai devreme la data de 30 aprilie.

„Decizia de a suspenda tot fotbalul până la 10 iunie, cel mai devreme, este pentru a proteja siguranța și sănătatea jucătorilor, a staffurilor și a suporterilor”, se arată în comunicatul scoțienilor. Întreruperea campionatului o găsește pe Glasgow Rangers, echipa la care activează acum Ianis Hagi, pe locul secund în clasament, la 13 puncte în spatele rivalei Celtic.

Cum se poate decide campioana în Scoția. Pe lângă vestea prelungirii suspendării competițiilor fotbalistice din Scoția peste data limită anunțată inițial, există totuși un motiv de bucurie pentru Ianis Hagi și colegii săi. Se pare că Liga Profesionistă de Fotbal din Scoția a revenit asupra deciziei de a încheia sezonul și a o desemna pe Celtic campioană. Aceasta probabil și la presiunea UEFA, care și-a exprimat dezaprobarea față de astfel de măsuri pripite, amenințând federațiile care închid campionatul prematur cu excluderea cluburilor din Europa.

„În acest moment, meciurile din prima ligă sunt amânate pentru ca echipele să aibă șansa de a disputa toate meciurile din sezonul 2019 – 2020. Dacă aceste partide din Premiership nu se vor putea juca, ierarhia finală va fi stabilită pe baza unei rezoluții semnate de cele 42 de cluburi membre”, se arată în comunicatul ligii scoțiene.

În acest moment, lider în Scottish Premiership este Celtic Glasgow, cu 80 de puncte, urmată de Glasgow Rangers, cu 67 de puncte. Este greu de crezut că în condițiile în care competiția s-ar relua și s-ar disputa toate partidele rămase, Rangers ar mai putea să o detroneze pe Celtic. Ianis Hagi, 21 de ani, a fost împrumutat de Genk la începutul acestui an la Glasgow Rangers, echipă pentru care a jucat în 12 meciuri, marcând 3 goluri și oferind două pase decisive.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.