Actualitate

Veşti bune pentru ceferişti. Scade vârsta standard de pensionare cu cinci ani. De când se aplică noua lege

Foto: forum.metrouusor.com

Statutul personalului feroviar a fost adoptat, marţi, 7 mai, de plenul Camerei Deputaţilor. Ceferiştii pot beneficia începând din anul 2021 de concediu de odihnă mai lung, li se decontează vacanţele şi se reduce vârsta standard de pensionare cu cinci ani.

„Acest vot este expresia eforturilor tuturor angajaților din calea ferată de la primul angajat până la top managementul companiilor din transportul feroviar. Este rezultatul dialogului permanent pe care l-a promovat cu liderii sindicali, patronate și administrație”, a afirmat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Actul oficial a fost înaintat președintelui României pentru promulgare, potrivit romaniatv.net

Potrivit Feredaţiei Mecanicilor de Locomotivă, articolul care reglementează reducerea cu 5 ani a vârstei standard de pensionare pentru personalul feroviar a trecut de votul Comisiei de Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților, precum şi articolul care stabilește coeficienții de ierarhizare în funcție de nivelul de studii.

BENEFICIILE PERSONALULUI FEROVIAR –

scade vârsta de pensionare

*concediu de odihnă de minimum 24 de zile pe an

* salariu compensatoriu în cuantum de minimum 5 salarii medii

* primesc locuinţă de serviciu, protocol

* li se decontează 50% din cheltuielile de concediu dar nu mai mult de 3 salarii minime pe ţară (asta înseamnă aproximativ 6.000 de lei în condiţiile în care bugetarii au 1450 lei voucher)

*să beneficieze de voucher de vacanţă, tichete de masă,

* ajutoare materiale de paşte, crăciun sau Ziua feroviarului

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.