miercuri 15 august 2018 6:38 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / VESTI PROASTE pentru BUGETARI in 2018. MUNCA efectuata PESTE PROGRAM NU SE PLATESTE. Exista cateva EXCEPTII
Adpres Market

VESTI PROASTE pentru BUGETARI in 2018. MUNCA efectuata PESTE PROGRAM NU SE PLATESTE. Exista cateva EXCEPTII

AdpresFM - Radio Online Stations  

Munca suplimentară efectuată peste program se va compensa numai cu timp liber corespunzător în 2018, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru se va compensa numai cu timp liber corespunzător. Prin excepție, pentru activitatea desfășurată de personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute de legislația în vigoare în luna iunie 2017”, se arată în comunicatul Executivului.

În prezent, potrivit articolului 122 din Codul Muncii, „Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia”.

La art. 123 se precizează că „în cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 122 alin. în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia. Sporul pentru munca suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază”.

Sursa:romaniatv.net

Post-ul VESTI PROASTE pentru BUGETARI in 2018. MUNCA efectuata PESTE PROGRAM NU SE PLATESTE. Exista cateva EXCEPTII apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com