Sfaturi Utile

VIDEO. Este bine sau nu sa refuzi semnarea procesului verbal de contraventie?! Ce se întâmpla daca refuzi? Daca ai semnat, nu înseamna ca recunosti fapta.

Tavi Perțea, un polițist din Bihor, urmărit pe Youtube de peste 100.000 de persoane, a realizat un vlog în care explică ce se întâmplă în momentul în care un șofer refuză să semneze procesul-verbal de contravenție.


Potrivit polițistului, mulți dintre șoferi refuză să semneze procesul-verbal considerând că prin asta se răzbună pe polițist, care va suporta consecințe din partea șefilor dacă un contravenient a refuzat să semneze procesul-verbal de contravenție.

În momentul în care cel care este sancționat refuză să semneze procesul-verbal, polițistul nu suportă nicio consecință, explică polițistul Tavi Perțea. Polițistul mai arată că dacă ai semnat, nu înseamnă că recunoști fapta.

Dacă semnezi, semnezi de luare la cunoștință a celor consemnate și de comunicare a procesului-verbal”, a explicat polițistul, care aduce ca argument în acest sens prevederile legale: „Dacă agentul constatator aplică și sancțiunea, iar contravenientul este prezent la încheierea procesului-verbal, copia de pe acesta se înmânează contravenientului, făcându-se mențiune în acest sens în procesul-verbal. Contravenientul va semna de primire”.

Deci, contravenientul va semna de primire, nu de recunoaștere a faptei, a subliniat polițistul. Potrivit polițistului, în momentul în care contravenientul refuză să semneze procesul-verbal de contravenție, acest lucru trebuie confirmat de un martor asistent.

Martorul asistent trebuie să constate refuzul de a semna procesul-verbal, nu trebuie să fie martor ocular care să fi văzut săvârșirea contravenției, a mai explicat Tavi Perțea.

Polițistul a mai arătat că, în cazul în care șoferul refuză să semneze procesul-verbal, acesta se comunică prin poștă, iar termenul în care sancțiunea poate fi contestată în instanță curge din momentul comunicării amenzii.

Singura situație în care este recomandată refuzarea semnării procesului-verbal este atunci când nu ai bani să plătești amenda. Dacă iei salariul în 15 și ai primit o amendă în 20, refuzi să semnezi pe loc, îi spui polițistului respectuos că vrei să ți se comunice prin poștă, a mai explicat polițistul.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.