Anchete

VIDEO: Mai multe mașini au fost prinse între bariere, la o trecere de nivel cu calea ferată în judetul Ilfov.

Mai multe mașini au fost prinse între bariere, la o trecere de nivel cu calea ferată din Petricani, județul Ilfov. Directorul CFR a declarat pentru Digi 24 că vinovații pentru situația creată sunt șoferii care nu au așteptat să fie ridicate barierele complet.

Imaginile au fost surprinse sâmbătă, 7 august, în localitatea Petricani, Ilfov. La trecerea cu calea ferată mai multe maşini sunt oprite în ambele sensuri. După ce un tren trece, barierele se ridică, iar mai multe maşini, din ambele direcţii, traversează pasajul. La fel fac şi mai mulţi pietoni. În doar câteva secunde, barierele se lasă din nou, iar câteva autoturisme sunt prinse pe linia ferată.

Şoferii au ridicat singuri barierele pentru a putea trece

Ioan Pintea, directorul CFR SA, a declarat pentru Digi 24 că este un „caz clasic” de nerespectare a legislaţiei rutiere.

„Barierele se ridică odată cu eliberarea secţiunii de tren. Dar să luăm în considerare mai multe aspecte: se ridică imediat, dar sunt în proces de ridicare. Şoferii trebuie să aştepte şi semnalele luminoase şi sonore, lucru care nu s-a întâmplat. Barierele s-au lăsat din nou pentru că urma să vină un alt tren. Şoferii trebuie să se angajeze în pasaj abia după ce barierele sunt verticale şi semnalele roşii se sting şi se aprind cele albe. Barierele funcţionează după reguli clare. Nu apucasera să se ridice în poziţie verticală”, spune Ioan Pintea. Poliţia a început o anchetă.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.