Dezvaluiri

VIDEO. MITA: Sacosa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea. Este declaratia data de un martor in proces, declaratie ce pare a o infunda rau.

Este declaratia data de un martor in proces, declaratie ce pare a o infunda rau. Elena Udrea a avut, luni, un nou termen in procesul in care este acuzata de trafic de influenta si spalare a banilor. Un martor al DNA a declarat, in fata judecatorului, ca a livrat o sacosa cu 2,5 milioane de euro pentru doamna Udrea.

Malin Bot a fost prezent in sala si a relatat ce au spus martorii.

Fostul director financiar de la Energy Holding, audiat ca martor, tocmai a declarat expressis verbis despre sacosa cu spaga: ‘Era pentru Elena Udrea!’. ‘Era o sacosa cu bani, echivalentul a 2,5 milioane de euro in diverse valute. Bogdan Buzaianu mi-a dat sacosa sa o pun in seif’.Martorul mai povesteste cum, dupa cateva zile, ‘domnul Buzaianu mi-a spus sa iau sacosa cu bani si sa o dau lui Radu Budeanu’. ‘Apoi sumele pentru Udrea s-au suplimentat’, a mai spus martorul referindu-se la perioada de dupa caderea Guvernului Boc. ‘Udrea a ramas tot la butoane, a spus Radu Budeanu’, adauga martorul.

In total este vorba despre 3,8 milioane de dolari si 900.000 de euro pachetul majoritar de actiuni de la EVZ, asa devenind patron acolo actualul infractor Dan Andronic, mogul al Cartelului Mafia Media. L-am intrebat pe Andronic daca e pregatit sa mearga la puscarie si a avut o reactie jenanta.

Infractorul Radu Budeanu, patron CanCan, a recunoscut tot, a povestit cum a dus mai departe spaga pentru Udrea. A facut un acord de vinovatie validat in Justitie si a luat cu suspendare.

Cazul mi se pare beton, nu are cum sa scape Udrea de puscarie.

Avocatii ei au incercat sa intimideze martorii si judecatoarea i-a pus la respect imediat, foarte ferm.

(…) Nimeni din presa nu e aici, in sala, numai Antena 3, ca sa o victimizeze pe Udrea. Infractorul Dan Voiculescu, mogul Antena 3, a avut si el o firma care beneficia de contracte cu Hidroelectrica. Cum a facut Udrea sa obtina Omerta totala e un mister”, a relatat Malin Bot.

Potrivit DNA, Elena Udrea a acceptat promisiunea facuta prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzaianu, in anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-si exercita influenta asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei si Hidroelectrica, in vederea mentinerii, in conditiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le incheiase cu compania producatoare de energie.

„Din suma promisa, inculpata a primit, in noiembrie 2011, in scopul aratat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar si o creanta de 900.000 de euro; creanta reprezenta o suma pe care o firma a omului de afaceri o imprumutase unui tert si care era garantata cu parti sociale ale unei societati comerciale care detinea doua publicatii”, sustineau procurorii.

Anchetatorii mai aratau ca, pentru a ascunde ca era beneficiara reala a creantei de 900.000 euro, care i-ar fi conferit pe cale de consecinta si puterea de a influenta activitatea societatii cu activitate media, Udrea a preluat aceasta creanta de la firma controlata de omul de afaceri prin interpunerea unei alte firme paravan, apartinand unei cunostinte.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.