Actualitate

VIDEO. Se naste USL2. Marcel Ciolacu anunţă un nou tip de USL: PSD va colabora cu Guvernul în Parlament. Nu îi vom abandona pe români

Ieşit de la consultările de la Cotroceni, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, practic, refacerea neoficială a USL. Ciolacu a susţinut că soluţia pentru România sunt anticipatele dar că, până la ele, PSD vă face în Parlament tot ce nu vă putea face guvernul interimar şi că vă aborda cooperant solicitările venite din partea Guvernului pentru a depăşi pandemia.


“Am fost azi la Cotroceni şi i-am transmis preşedintelui că, fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de un guvern minoritar, fie el al oricărei formaţiuni politice. România e într-o criză economică, socială şi sanitară profundă, fără o majoritate consistentă România nu vă putea depăşi această criză. Ori se creează o majoritate pentru un viitor Guvern ori se vă forma o majoritate pentru alegeri anticipate.

Din punctul nostru de vedere, al PSD, se vă crea o majoritate pentru anticipate. Nu credem că se poate creiona în acest moment o majoritate pentru un Guvern stabil. Până atunci l-am asigurat şi pe preşedinte că nu îi vom abandona pe români. Tot ce nu vă putea face un guvern demis vă fi preluat de către Parlament iar parlamentarii PSD – cel mai mare grup parlamentar – din acest moment vor lucra 24 de ore din 24″, a declarat Ciolacu.

Şeful PSD a afirmat că a depus deja solicitările la Senat şi Camera Deputaţilor pentru plafonarea preţului la energie şi gaze, şi “sperăm că această săptămână, săptămâna viitoare legea să meargă la promulgat”.

“La fel vom aborda toate solicitările venite din partea guvernului pentru a depăşi această pandemie şi pentru criza sanitară dar şi economică. Românii trebuie să depăşească şi criza socială. Această iarnă vă fi una din cele mai grele cu care ne-am confruntat. Ştim cu toţîi prin decizii politice unde am ajuns, prin îngheţarea veniturilor şi cu aceste scumpiri românii nu vor face faţă”, a adăugat Ciolacu.

Iohannis i-a spus că se ajunge foarte greu la anticipate.

“Vom susţine în Parlament toate proiectele care sunt bune pentru oameni şi pentru români, vom lucra 24 din 24, fără vacanţă parlamentară”, a transmis şi secretarul general al PSD, Paul Stănescu.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.