Actualitate

Vigilant Citizen: Masca de protectie, un simbol extrem de puternic al asupririi COVID.

Cu câteva săptămâni în urmă, se spunea că măștile de față sunt inutile și chiar periculoase. Acum, oamenii sunt îndemnați să le poarte, și unele orașe le fac obligatorii. Această schimbare la 180 de grade a fost realizată din motive de sănătate? Sau pentru a crea un climat social specific?

Vigilant Citizen: Masca de protectie, un simbol puternic al asupririi COVID.

După două luni de panică și teroare COVID-19, lumea este acum transformată într-o „nouă normalitate”. Cu toate acestea, nu există nimic „nou” și nici „normal” în ceea ce privește un stat polițienesc opresiv care abrogă arbitrar drepturile și libertățile, în timp ce cetățenii se toarnă unii pe alții. Nu, astfel de regimuri au existat în trecut. Și, în societățile care îndrăznesc să se numească „libere” și „democratice”, „noua normalitate” este o aberație – o pantă alunecoasă către un regim totalitar global.

În ciuda faptului că, în mod inevitabil virusurile au un vârf de manifestare și de eliminare treptată din circuitul uman, în societate se fac schimbări profunde și permanente. Și, pentru elită, COVID-19 este ocazia perfectă de a crea o societate care își are rădăcinile în frică, dezumanizare și o mare neîncredere în „celălalt”.

Din moment ce simbolurile stăpânesc lumea, un simbol întruchipează perfect această „nouă normalitate”: masca de față.

Vigilant Citizen: Masca de protectie, un simbol puternic al asupririi COVID.

Un titlu de presă din Canada despre măști și „noua normalitate”. Titluri echivalente pot fi găsite în întreaga lume.
Deși măștile de față erau considerate inutile și chiar periculoase cu doar câteva săptămâni în urmă, acestea sunt aplicate acum în mai multe orașe din întreaga lume. Ce s-a întâmplat?

A făcut știința vreo descoperire de ultimă oră, care a schimbat paradigma despre măști? Nu. Totuși, cei care profită de această criză au văzut o oportunitate: Poate fi instrumentalizată pentru a crea un climat social specific. Este vorba despre menținerea fricii, anxietății și paranoiei. Este vorba despre reamintirea constantă că lucrurile NU revin la normal. Pe scurt, este vorba de inginerie socială.

Iată cum utilizarea măștii de față a creat un aspect anorganic, nefiresc al feței în orașele din întreaga lume.

Nu este necesară
La începutul pandemiei, aproape toate organizațiile și specialiștii au recomandat să nu se poarte masca. Iată o ilustrație realizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) la sfârșitul lui 2019.

Vigilant Citizen: Masca de protectie, un simbol puternic al asupririi COVID.

„Persoanele sănătoase să poarte mască numai dacă au grijă de o persoană bănuită de a avea infecție cu 2019-nCoV”.

În martie 2020, OMS încă sfătuia să nu se poarte măști.

Dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului OMS pentru situații de urgență în domeniul sănătății, a declarat în cadrul unei informări de presă:

„Nu există dovezi specifice care să sugereze că purtarea măștilor de către populație are vreun beneficiu potențial. De fapt, există unele dovezi care să sugereze contrariul în folosirea greșită a purtării unei măști în mod corespunzător, sau în ajustarea ei corectă.”

Între timp Șeful Serviciului de Sănătate Publică din SUA (USPS) a cerut, de asemenea, oamenilor să nu poarte măști.

Vigilant Citizen: Masca de protectie, un simbol puternic al asupririi COVID.

În aprilie, Dr. Brosseau, un expert național în domeniul protecției respiratorii și a bolilor infecțioase de la Universitatea Illinois din Chicago, a publicat un articol intitulat „Măștile de toate tipurile pentru COVID-19, nu se bazează pe date solide”

Ea a scris:
„Recomandările măștilor pentru praf – după cum au propus mulți – nu vor reduce transmisia SARS-CoV-2, așa cum se dovedește din practica pe scară largă de purtare a astfel de măști în provincia Hubei, China, înainte și în timpul experienței de transmitere a COVID-19 la începutul acestui an. Analiza noastră asupra studiilor relevante, indică faptul că măștile de pânză sunt ineficiente în prevenirea transmiterii SARS-CoV-2, indiferent dacă sunt purtate pentru controlul sursei, sau ca echipament personal de protecție (PPE).

Măștile chirurgicale au probabil o utilitate ca și control al sursei (ceea ce înseamnă că purtătorul limitează dispersia virusului la o altă persoană) de la un pacient simptomatic într-o instituție de sănătate, pentru a opri răspândirea particulelor mari de tuse, și a limita dispersia laterală a particulelor de tuse. De asemenea, pot avea utilitate foarte limitată ca și control al sursei sau ca echipament personal de protecție (PPE) în gospodării.

(…)

Dacă măștile ar fi fost soluția în Asia, nu ar fi trebuit să stopeze pandemia înainte de a se răspândi în altă parte?”

Pe pagina de internet oficială a guvernului canadian, se prezintă o mulțime de motive pentru care măștile confecționate în casă sunt practic inutile, împiedicând, de asemenea, aportul de oxigen.

Măștile confecționate în casă nu sunt dispozitive medicale, și nu sunt reglementate ca măștile medicale și măștile pentru gaze. Utilizarea lor prezintă o serie de limitări:

• țesăturile nu sunt aceleași ca cele folosite la măștile chirurgicale sau măștile de gaze
• marginile nu sunt proiectate pentru a izola zona din jurul nasului și gurii
• este posibil să nu ofere o protecție completă împotriva particulelor de dimensiunile virusului
• este dificil de respirat prin ele, și vă pot împiedica să obțineți cantitatea necesară de oxigen necesară organismului

Este posibil ca aceste tipuri de măști să nu fie eficiente în blocarea particulelor virusurilor care pot fi transmise prin tuse, strănut sau prin anumite proceduri medicale. Acestea nu oferă o protecție completă împotriva particulelor virusurilor,  din cauza faptului că este posibil să nu se potrivească, și a materialelor utilizate.

Derulare rapidă în câteva săptămâni. Iată un titlu al CBC
Televiziunea Canadiană (care este finanțată de guvernul canadian).

Ce s-a întâmplat? Răspunsul poate fi rezumat într-un singur cuvânt: Agenda.

O schimbare la 180 de grade, și o mascaradă media
După ce nu au recomandat purtarea măștii timp de mai multe săptămâni, CDC a făcut o schimbare la 180 de grade la începutul lunii aprilie.

Această decizie nu a fost rezultatul unei noi științe. Elita mondială și-a dat  seama că folosirea pe scară largă a măștii crează un climat social bazat pe frică, care este perfect pentru a face ca agenda să avanseze. Poate fi utilizată pentru justificarea carantinei/blocajului pe o perioadă mai lungă de timp, urmărirea intruzivă a contactelor dintre oameni, și tot felul de măsuri opresive.

Desigur, a urmat rapid o mascaradă media nerușinată.

Guvernatorul de Colorado a purtat o mască în timpul unei conferințe de presă.

Primarul din Los Angeles poartă o mască în timpul unei conferințe de presă, spunând „acesta este noua modă”.

În această postare cam înfricoșătoare pe Instagram, Hillary Clinton poartă masca „accesoriul obligatoriu pentru primăvară”.

Desigur, copiii din întreaga lume sunt îndoctrinați să poarte masca.

Probabil că cea mai grotească utilizare a măștii din motive de agendă, poate fi găsită în cadrul conferințelor de presă de la Casa Albă.

Cu toate că acești oameni sunt afară și stau departe unul de altul, acești reporteri poartă măști pentru camerele de filmat.

Un jurnalist care pune o întrebare înăbușită în spatele măștii sale de față – o modalitate perfectă de a simboliza mass-media care este „înăbușită” de elită. Când camerele de filmat se opresc, reporterii se transformă în rapper-ul Future atunci când scandează „măștile jos, la naiba, măștile jos”.

Reporterii de la Casa Albă și-au dat jos măștile după o conferință de presă. De asemenea, nici o distanțare socială.

Aceeași ipocrizie s-a manifestat și în interior.

The mask is for show? pic.twitter.com/XnRLiEJ1L5

Power Tie (@realPowerTie) May 15, 2020

Această mascaradă media are un scop specific: Normalizarea utilizării pe scară largă a măștii în locurile publice. Iar guvernele din întreaga lume sunt presate pentru a face masca obligatorie.

Un articol recent aruncă cu cuvintele „știință” și „expert” pentru a forța respectarea măștii.

Pe 11 mai, orașul Paris a făcut ca măștile să fie obligatorii în transportul public. Orașul testează deja modalitățile de aplicare a acesteia.

Un titlu de presă din Bloomberg despre testarea software-ului de recunoaștere facială de la Paris, pentru a-i identifica pe cei care nu poartă mască.

Semnificația măștii
Nu te lăsa păcălit. Elita nu impune masca pentru că îi pasă de sănătatea ta. Este vorba despre agendă. Pe măsură ce infecțiile cu COVID și decesele scad în întreaga lume, masele caută să revină la un fel de normalitate. Ei NU vor asta. Utilizarea pe scară largă a măștii este instrumentul perfect pentru menținerea fricii și a opresiunii legate de COVID.

Nu este nevoie de un Robert Langdon din Codul lui DaVicinci pentru a realiza că masca este un simbol puternic. O persoană care poartă o mască este o priveliște șocantă, care ne afectează la nivel visceral. Se declanșează instantaneu frica noastră înrădăcinată de boli și moarte. În mod inconștient ridică stresul și nivelul de anxietate al creierului nostru, în timp ce ne avertizează asupra pericolului iminent. Fiecare față mascată este un memento pentru că lucrurile nu sunt normale, că ar trebui să ne fie frică, și că tot căutăm forțe exterioare care să ne salveze.

La nivel uman, masca dezumanizează pe oamenii din jurul nostru. Cum putem să ne raportăm la, și să ne asociem cu alte persoane dacă nu putem spune dacă zâmbesc sau nu? Cum ne putem conecta cu alți oameni dacă putem comunica doar folosind cuvinte înăbușite printr-o bucată de pânză? Nu putem. Dimpotrivă, masca spune: Stai departe de mine, nu am încredere în tine.

Dar copiii care cresc în acest climat? Ei sunt educați să creadă că acest nou normal este… normalitatea.

Acest climat social specific este aur pur pentru inginerii sociali care caută să schimbe profund societatea. O societate care este supusă fricii și panicii devine irațională și acceptă cu ușurință orice măsură care promite un fel de siguranță. Și asta se întâmplă acum.

In concluzie
Vreau să fiu clar, personal nu îmi pasă dacă porți sau nu mască. Dacă vă face să vă simțiți mai în siguranță, atunci, desigur, purtați una. Puteți chiar să vă acoperiți ochii și urechile, nu-mi pasă. Cu toate acestea, dacă ați început să purtați o mască după mascarada media, puneți-vă această întrebare: de ce acum? Nu puteți lua decizii pe baza datelor și a cercetării dvs., decât să ascultați orbește de mass-media?

P.S. Criza economică cauzată de COVID-19 a provocat o scădere masivă a veniturilor din publicitate, ceea ce îngreunează rămânerea pe linia de plutire a site-urilor independente, precum The Vigilant Citizen. Dacă ați apreciat acest articol, vă rugăm să luați în considerare să vă aduceți contribuția printr-o mică donație lunară pe Patreon. Dacă doriți, puteți face o singură donație aici. Contribuția dvs. va ajuta acest site să reziste în aceste momente dificile, deoarece continuă să ofere informații și analize vitale în mod regulat.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.