Actualitate

Virusul ucigaș face ravagii! România a pregătit o secție specială

Prof dr Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală a afirmat că Ebola face din nou ravagii în mai multe ţări de la mapamond.

Streinu a mai spus că România a luat deja măsurile necesare pentru a contracara efectele ucigaşe ale bolii, potrivit transparentnews.ro

De asemenea, doctorul a menționat că în contextul amenințării virusului Ebola din 2013, România a accesat fonduri europene pentru înființarea unei secții destinate special pentru eventuale astfel de cazuri.

„Într-un an și câteva luni s-a făcut dotarea respectivă, cu laborator central, cu tot ce trebuie, inclusiv cu un nivel strict pentru Ebola, care în momentul de față are două unități de primire ale unor astfel de pacienți, cu dușurile de decontaminare chimice, cu laborator asociat, adică cum ar trebui să fie”, a spus Streinu.

Ebola este din nou în atenție din cauza focarelor care au reapărut în Congo. Boala are o perioadă de incubație extrem de rapidă, de doar trei zile, și fiind extrem de contagioasă, se extinde cu viteză.

Pe de altă parte, doctorul a mai arătat că, din cauza perioadei de doar trei zile de incubație a bolii, nu ar fi posibil ca un astfel de pacient să intre în țară călătorind cu vaporul, călătorie care durează mult mai mult, timp în care pacientul nu ar supraviețui.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.