Sanatate

Vitamina B-17 sau amigdalina: Poate trata cancerul sau nu?! Multi spun ca amigdalina, denumita si vitamina B17, ar fi leacul pentru cancer. Afla ce spun specialistii despre asta si care este adevarul.

Vitamina B – 17 sau amigdalina: Poate trata cancerul sau nu?! Mulți spun că amigdalina, denumită și vitamina B17, ar fi leacul pentru cancer. Află ce spun specialiștii despre asta și care este adevărul.

Disperarea unui diagnostic înfricoșător face pe oricine să caute un remediu 100 % sigur și eficient. Din păcate, deocamdată nu s-a descoperit așa ceva și ar trebui să fii precaută când apelezi la diferite tratamente. Amigdalina este o substanță care se găsește în fructele cu coajă tare (migdale, nuci) sau în sâmburii unor fructe (mai ales în sâmburii de caise).

Unii spun că aceasta ar vindeca orice tumoare, dar studiile medicale existente până în prezent nu sunt concludente. O lucrare din anii 1980 din SUA consideră că amigalina are efecte pozitive asupra cancerului, dar cercetări mai recente efectuate de Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie neagă aceste rezultate.

Amigdalina poate fi periculoasă

Amigdalina poate fi administrată sub formă de injecție intravenoasă, tabletă, cremă pentru uz extern sau sub formă lichidă pentru introducere rectală. Cele mai puține efecte secundare le are sub formă de injecție.

Dacă iei un supliment alimentar cu amigdalină sau folosești amigdalină injectabilă ori cu introducere rectală, nu trebuie să consumi migdale sau alte alimente care conțin cantități importante din această substanță. În doze mari poate avea efecte secundare grave sau poate fi chiar letală.

Medicii onconlogi și cercetătorii nu recomandă amigdalina sintetică și renunțarea la terapia clasică. Cel mai bine ar fi să consumi doar alimente care conțin amigalină în cantități moderate și să urmezi tratamentul indicat de medic.

Efectele secundare ale excesului de amigdalină

– stare de rău (greață, slăbiciune);
– dureri de cap;
– amețeli;
– afectarea ficatului;
– lipsa oxigenului în țesuturi;
– febră;
– afectarea nervilor, ceea ce duce la pierderea echilibrului și dificulatăți la mers;
– confuzie, comă și se poate ajunge până la deces.

Se estimează că 50-60 de migdale crude sau 50 g de amigdalină sintetică pot provoca moartea. De aceea, este important să nu consumi alimente care conțin amigdalină dacă faci un tratament cu această substanță pentru că se poate ajunge la supradozaj.

Alimente care conțin amigdalină:

– migdalele crude;
– nucile;
– sâmburi de fructe (caise, nectarine, prune, piersici, cireșe etc.);
– semințele de in;
– caisele, piersicile;
– morcovii;
– țelina;
– fasolea și alte leguminoase.

Aceste alimente pot fi mâncate și nu cauzează efectele secundare amintite. Doar în cazul migdalelor și a sâmburilor de caisă, nectarină etc. nu trebuie depășită cantitatea de 20 de bucăți pe zi. Cei care au probleme cu ficatul trebuie să știe, însă, că amigdalina nu e o substanță benefică lor. Ar trebui să consume migdale, nuci și fasole cu moderație.

Doza zilnică preventivă

După numeroase cercetări, s-a ajuns la concluzia că prezenţa amigdalinei în alimentaţie calmează durerile reumatice şi reduce temporar hipertensiunea. Omul de ştiinţă american dr. Dean Burk de la National Cancer Institute din Washington era de părere că amigdalina are fecte antitumorale. Considerăm, totuşi, necesară o precizare: până în prezent nu există un medicament specific, sigur, pentru tratamentul cancerului.

Preventiv, doza zilnică de 250-500 mg de amigdalină se poate asigura din 6-8 sâmburi de migdale sau caise. Migdalele se recomandă și în ulcerul gastric şi în gastrite hiperacide. Au acțiune antiseptică asupra aparatului digestiv, fiind indicate în colitele de fermentaţie. Sunt, de asemenea, uşor laxative și protejează aparatul urinar. Pentru tratarea ulcerului recomand 10 sâmburi zdrobiți, de două ori pe zi.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Comments (2)

  1. Foarte bine explicat, big like pentru postare!

  2. Multumesc pentru informatie!

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.

%d blogeri au apreciat: