Vremea

Vremea intre 18 aprilie si 1 mai: ANM a emis o informare meteo de vreme rea. Temperaturile continua sa scada în toata tara. Se anunta precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Administrația Naționala de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea. Temperaturile continuă să scadă în toată țara, și se anunță precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Iată până când este în vigoare avertizarea meteo și cum vor evolua temperaturile.

Informare meteo de vreme rece, brumă și ninsori

Începând de luni, 18 aprilie și până miercuri, 20 aprilie, orele 10.00, este în vigoare o informare meteorologică de vreme rea. Sunt vizate următoarele fenomene: vreme deosebit de rece, brumă și ninsori (îndeosebi la munte). În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Potrivit specialiștilor din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, temporar la munte va ninge și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă.

Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării. Luni, 18 aprilie, local și temporar vântul va avea intensificări în estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Prognoza meteo pentru perioada 18 aprilie – 1 mai 2022

Potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, în perioada 18 – 20 aprilie vremea va fi deosebit de rece, media maximelor urmând a se situa în jurul a 11 grade.

După data de 20 aprilie, temperatura aerului va crește treptat, astfel încât în ziua de 22 aprilie se va ajunge la valori de 18…19 grade în medie, valori ce ulterior vor caracteriza intervalul 23 – 27 aprilie.

Din 27 aprilie și până la sfârșitul intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională caracteristică fiind de 16…18,
în medie.

La munte, vremea va fi deosebit de rece în primele 4 zile ale intervalului, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0…2 grade. Ulterior datei de 21 aprilie vremea se va încălzi ușor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade în perioada 23- 27 aprilie.

Va urma apoi o nouă răcire în care media maximelor va coborî ușor 6 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 18 – 20 aprilie, apoi în intervalul 24 aprilie – 01 mai.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.