Actualitate

Workshop de scenaristică, cu profesorul Roger Hyams

 Regizorul Cristina Jacob organizează Script Writers Seminar, un workshop de perfecționare a scenariilor de film, sub îndrumarea profesorului Roger Hyams de la London Film School, în perioada 8 – 10 noiembrie, la Hotel Susai din Predeal, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

După regizarea filmului „Oh, Ramona”, care a adus 260.531 de spectatori la cinema, Cristina Jacob își îndreaptă atenția către formarea și descoperirea altor talente cu care va colabora la viitoarele ei proiecte cinematografice.

Dacă, în iunie anul acesta, a organizat un workshop de actorie, acum, regizorul Cristina Jacob a pus la cale un workshop de scenaristică, curs organizat prin Asociația Scenariștilor Români (ASCER).

Despre noul workshop organizat în limba engleză, Cristina Jacob spune: „Este un curs pentru profesioniști. Pentru cei care au deja cel puțin un scenariu scris. Vreau să cunosc scenariști buni despre care n-am auzit sau cu care n-am apucat încă să lucrez. Sunt interesată de poveștile lor în eventualitatea unor noi producții”.

Astfel, în weekendul din 8 – 10 noiembrie, la Hotel Susai din Predeal, are loc Script Writers Seminar, sub îndrumarea profesorului Roger Hyams de la London Film School.

Roger Hyams are o experiență de peste 25 de ani în scrierea scenariilor, cu un portofoliu complex, ce cuprinde materiale de succes pentru BBC, Amber Films, cursuri predate la London Film School și multe altele.

Subiectele discutate în timpul workshop-ului sunt:

• Poveste – cum să creezi o poveste puternică și cum să creezi un scenariu care să atragă atenția – idei, teme și concept;
• Personaje – cum să creezi personaje, cum să le conturezi personalitatea, atât pentru eroi, cât și pentru antagoniști;
• Dialog – ce funcționează în filme și ce nu.

Înscrierile se fac la adresa înscrieri@asociatiascenaristilor.ro până pe 28 octombrie, printr-un sinopsis sau un treatment la scenariul deja scris, în format PDF, atât în limba română, cât și în engleză, maximum 4 pagini.

Prețul cursului, pentru care sunt disponibile zece locuri, este de 500 de lei, iar organizatorii oferă gratuit cazarea, urmând ca participanții să își achite transportul și mâncarea la locație.

Sursa: News 24 Romania.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.