Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Zeci de elevi au protestat luni, în Piața Victoriei. Aţi îngropat educaţia! Educaţia este un drept, nu un privilegiu!.

Duminică, prin intermediul unui comunicat de presă, asociaţiile elevilor din Constanţa, Bacău, Bucureşti şi Ilfov, Maramureş, Mureş şi Vâlcea îi îndemnau pe elevii să iasă la protest, în Piaţa Victoriei.. Câteva zeci de elevi au participat luni, în Piaţa Victoriei, la un protest organizat în contextul începerii noului an şcolar.

Protestul a fost organizat de Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov. Potrivit Agerpres, pe şapte pancarte, aceştia au sintetizat principalele cerinţe:

– finanţare complementară pentru reparaţii capitale în şcoli;
– „Masa caldă” în toate şcolile din România;
– ore remediale pentru toţi elevii: clasele primare, gimnaziu şi liceu;

– consiliere şcolară accesibilă tuturor elevilor şi finanţată adecvat;
– burse şcolare diferenţiate pe categorii şi legate de salariul minim;
– transport gratuit judeţean pentru elevi;
– planuri cadru noi şi materiale educaţionale pentru elevii din 2021, nu cei din 2009.

De asemenea, elevii prezenţi au purtat bannere cu următoarele mesaje: „Ore remediale, reparaţii capitale, masă caldă”, „România needucată”, „Vrem burse mărite”Un tânăr cu portavoce a scandat critici la adresa sistemului de învăţământ, iar nemulţumirile sale au fost repetate de către elevii prezenţi la protest.

„Vă bateţi joc de educaţie! Legea nu e opţională! Aţi îngropat educaţia! Educaţia este un drept, nu un privilegiu! Viitorul nostru contează! Educaţia este o investiţie, nu un cost! Suntem o generaţie de sacrificiu! Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!”, au strigat aceştia, conform sursei citate mai sus.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.