Social Media

Zi liberă pentru elevi și profesori: Care este aceasta si calendarul vacantelor. Află pe cât se închide școala?!

Elevii și profesorii trec printr-o perioadă de studiu destul de grea pentru că, de mai bine de un an, au parte de tot felul de schimbări în acest sens. Totuși, venim și cu vești bune pentru aceștia. Curând vor avea parte de o zi liberă special pentru ei. Află pe cât se închide școala.

Ziua profesorului și a Educaţiei

Anual, în data de 5 octombrie este sărbătorită în întreaga lume Ziua profesorului și a Educaţiei. Este o zi specială pentru elevi și cadre didactice. Dacă înainte se făceau diferite activității în această zi și toți mergeau la școală, de câțiva ani s-a sistat complet activitatea cu ocazia acestei sărbători importante.

Conform Contractului colectiv de muncă pentru învățământul preuniversitar, ziua de 5 octombrie în care se sărbătorește Ziua Mondială a Educației este zi nelucrătoare. Așadar, toți elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar stau acasă marți și ziua următoare revin la activitatea normală.

Ministerul Educației anunță în fiecare an orice schimbare în ceea ce privește programul din școli și la fel a procedat și anul acesta. Astfe, activitățile școlare din toată țara și orele de cursuri sunt suspendate la data de 5 octombrie.

Prin prezență, vă reamintim, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, că ziua de 5 octombrie (Ziua Mondială a Educației) este zi nelucrătoare, conform dispozițiilor art. 27 alin. (4) din Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivelul Grupului de unități al ISMB, înregistrat la Ministerul Delegat pentru Dialog Social cu nr. 881/29.11.2018, a transmis Mihaela Ștefan, Inspector Școlar General.

În 2021, de Ziua Educației, se marchează 55 de ani de la adoptarea Recomandării UNESCO și a Organizației Internaționale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice (1966). La data de 5 iunie este sărbătorită Ziua profesorului, care are menirea de a evidenția rolul profesorilor în formarea elevilor.

Calendar vacanțe

Ca în fiecare an, elevii au parte și de vacanțe. Acestea sunt programate astfel:

  • 25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
  • 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
  • 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

Din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022, la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, este vacanța de vară. Anul acesta, școala a început pe 13 septembrie.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.