Actualitate

Ziua Limbii Romani – promulgată de Klaus Iohannis

În 16 iunie va fi sărbătorită Ziua Limbii Romani, potrivit unei legi care a fost promulgată marți de președintele Klaus Iohannis. 


Actul normativ prevede că în această zi vor fi organizate manifestări culturale dedicate acestei comunități, iar autoritățile centrale și locale pot contribui cu sprijin logistic sau financiar.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohanis a semnat marți decretul pentru promulgarea legii privind instituirea Zilei Limbii Romani.

Camera Deputaților a votat în 12 decembrie Legea privind instituirea Zilei Limbii Romani în 16 iunie, pentru “păstrarea tradițiilor, culturii și limbii materne de către persoanele aparținând minorității etnice”. “Se instituie ziua de 16 iunie ca zi a limbii romani. Anual, cu prilejul limbii romani, în localitățile în care trăiesc membri ai comunității de romi, se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători”, prevede legea.

De asemenea, actul normativ prevede că autoritățile centrale și locale pot contribui cu sprijin logistic și/sau financiar, după caz, iar Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, “pot include în programele lor emisiuni ori aspecte de la maniferstările dedicate acestei sărbători”.

Preluare realitatea.net


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.