Social Media

Ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a secetei.

secetă 2 1

Ziua de 17 iunie a fost declarată Ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a secetei de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia A / RES / 49/115 adoptată în decembrie 1994.

Ziua dedicată deșertificării se concentrează pe problema transformării terenurilor degradate în pământuri sănătoase. Reabilitarea terenurilor degradate aduce rezistență economică, creează locuri de muncă, crește veniturile și crește securitatea alimentară. Ajută biodiversitatea să se refacă. Blochează carbonul care încălzește Pământul, încetinind schimbările climatice. De asemenea, poate diminua impactul schimbărilor climatice și poate sprijini redresarea în urma pandemiei COVID-19.

„Reabilitarea terenurilor poate contribui în mare măsură la redresarea economică post-COVID. Investițiile în reabilitarea terenurilor creează locuri de muncă și generează beneficii economice și ar putea asigura mijloace de trai într-un moment în care sute de milioane de locuri de muncă sunt pierdute”, spune secretarul executiv al Convenției Organizației Națiunilor Unite pentru Combaterea Deșertificării, Ibrahim Thiaw, potrivit stiri.tvr.ro.

Aproape trei sferturi din pământul neacoperit de gheață a fost modificat de oameni pentru a satisface o cerere tot mai mare de alimente, materii prime, autostrăzi și case. Reabilitarea ecosistemelor deteriorate atenuează schimbările climatice și susține apărarea naturii împotriva dezastrelor și a evenimentelor meteorologice extreme, cum ar fi incendiile sălbatice, seceta, inundațiile și furtunile de nisip și praf.

Reabilitarea peisajelor naturale reduce contactul strâns între viața sălbatică și așezările umane, creând un tampon natural împotriva bolilor zoonotice.

Evitarea, încetinirea și inversarea pierderii terenurilor productive și a ecosistemelor naturale este acum urgentă și importantă pentru o recuperare rapidă în urma pandemiei și pentru garantarea supraviețuirii pe termen lung a oamenilor și a planetei.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.