vineri 21 septembrie 2018 6:33 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Buzz / De ce conduc englezii pe partea stanga? Cu siguranta nu stiai asta
Adpres Market

De ce conduc englezii pe partea stanga? Cu siguranta nu stiai asta

AdpresFM - Radio Online Stations  

In India, Africa de Sud si Australia, foste colonii ale Angliei, precum si in Japonia si Thailanda se circula pe partea stanga.

Inca din cele mai vechi timpuri, europenii circulau pe partea stanga. In Franta aristrocatii mergeau pe partea stanga iar oamenii de rand pe partea dreapta, pentru a se putea face o diferentiere clara intre clasele sociale. Napoleon a dat ordin ca fiecare provincie cucerita sa isi schimbe directia traficului, ca in Hexagon, si sa circule pe partea dreapta.

Pana in 1922 si polonezii si italienii au circulat pe partea stanga, portughezii pana in 1928, spaniolii pana in 1924, ungurii i pana in 1941 iar suedezii pana in 1967. Anglia a fost singura tara mare care nu a adoptat acest obicei De asemenea si in Malta se circula pe partea stanga.

Au fost si tari care au trecut la condusul pe partea stanga, cum ar fi Samoa in 2009.

Conform statisticilor, in tarile in care se conduce pe partea stanga sunt mai putine accidente. Cercetatorii justifica acest lucru prin faptul ca din punct de vedere anatomic, omul este construit pentru a circula pe partea stanga, deoarece vederea periferica a ochiului drept este mult mai dezvoltata.

In prezent aproximativ 66 % din populatia mondiala conduce pe partea dreapta si numai 34 % pe partea stanga.

Sursa

Citeste si : Din 20 martie, ANAF vinde maşini de la 1.150 de lei preţ de start

Am intrat pe pagina ANAF pentru valorificarea bunurilor confiscate şi am găsit nişte oferte interesante.

Aşa cum spuneam, sunt preţuri tentante. În colecţia de primăvară am găsit un BMW 520i la 27.847 de lei, fără TVA. De fapt, hai să precizăm că toate preţurile sunt fără TVA. Maşina e din 1999, benzină, desigur.
Aceeaşi societate mai vinde un Volkswagen Transporter din 2001. Un Renault Megane din 2002, recuperat dintr-un sechestru AJFP Bihor costă 1150 de lei.

ANAF are o ofertă şi pentru un cap tractor Actros, fabricat în 2002. Mutantul Mercedes costă 30.000 de lei. La un preţ tentant e şi un Audi A4 Avant cu 27.573 de lei preţ de pornire. Aceeaşi companie a mai pierdut un Volkswagen Transporter pe care ANAF speră să ia cel puţin 10.811 lei.

Tot un Volkswagen, dar Caddy din 2005, ANAF-ul vinde începând cu 8.143 de lei preţ de licitaţie. În sfârşit, ultima maşină care ne-a sărit în ochi este o Skoda Octavia din 2001, cu preţ de start – 5.243 lei.

Cele mai multe maşini dintre acestea se vând între 20 şi 29 martie. Pentru mai multe informaţii oficiale, intraţi pe paginile de ANAF pentru valorificarea bunurilor.

Sursa

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com