Actualitate

Hinduşii au început sacrificarea ritualică a mii de animale

buburuza.ro   buburuza.ro

Zeci de mii de hinduşi au început marţi sacrificarea ritualică a mii de animale într-un sat de graniţă din sudul Nepalului în onoarea zeiţei hinduse a puterii, în pofida protestelor activiştilor pentru drepturile animalelor, relatează DPA.

Pentru acest eveniment, cunoscut sub numele de „festivalul Gadhimai”, credincioşi din India şi Nepal s-au adunat în templul cu acelaşi nume pentru a sacrifica bivoli, capre, pui, porci şi şoareci albi, a declarat Ramchandra Shah, un organizator al acestei manifestări cu durata de două zile.

Circa 7.000 de bivoli vor fi ucişi marţi, urmând ca sacrificarea acestora să fie urmată de uciderea a zeci de mii de capre, pui şi porci.

Desfăşurat o dată la cinci ani, festivalul este descris ca unul dintre cele mai mari evenimente de sacrificare ritualică a animalelor din lume.

Unul dintre aceşti credincioşi prezenţi la Gadhimai, un fermier de 40 de ani pe nume Bishweshwar, a călătorit patru ore dintr-un district din apropiere la templu pentru a aduce ofrandă o capră. „I-am promis zeiţei că voi sacrifica o capră dacă dorinţa mea va fi îndeplinită”, a povestit el pentru DPA.

Potrivit activiştilor pentru drepturile animalelor, care au protestat şi în acest an împotriva acestei sacrificări în masă, numărul animalelor ucise în cadrul acestui festival a scăzut de la 500.000 în 2009 la circa 30.000 în 2015.

Sursa: News24.ro.

pni.ro%20

Comment here